Panzi Hospital

2009-08-31 / 22:20:36 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag pratade en lärare på våran skola, Ann om hennes resa till Afrika, där hon hade arbetat som sjuksköterska. Hennes upplevelser var helt fantastiska men även hemska och jag blev väldigt berörd av hur de har det där. Panzi Hospital, är ett sjukhus för kvinnor och barn. Många av dem har blivit brutalt våldtagna och har därför blivit inkontinenta och utstöttna ifrån sin familj. Kan ännu inte förstå hur jävla bra vi har det i Sverige. Varför är världen så sjukt orättvis?  Jag blir verkligen arg, för hur mycket oskyldiga människor ska behöva ta? Men beundrar även deras styrka, att de inte bryter ihop totalt är helt fantastiskt, eller hur? Människan klarar mer än man klarar av...

http://www.panzihospitalbukavu.org/

Här är länken!



Strike a pose!

2009-08-31 / 17:52:04 / skrivet av: Lisa Blomgren

Efter skolan gick jag och Mimmi till Audio Video ( jag veeet att det låter jättebondigt!) och köpte ett fotoalbum för att sätta in alla våra foton vi hade sedan barndomen i. Man kan väl säga att det spårade ut lite, även om det blev gjort haha. Vi har nästan alltid roligt! Konstigt, för man tycker man borde tröttna efter 19 år, men jag antar att det är en match made in heaven;)

 





Vildsvinssafari!

2009-08-31 / 08:37:20 / skrivet av: Lisa Blomgren

Igår kväll runt åtta bestämde mamma och Mimmi sig för den penisonäriga idén " Vildsvinssafari"! Jag och Amon som inte hade något bättre för oss, följde med.


Vi lämnade Vårgårda och åkte till Livared.


Skog. Verkligen Skog!


Men! Så fick jag syn på något. Så tvingade mami att backa tillbaka. Och yes! Det var vildsvin. Dom var jättesöta och så hade dom små bebisar med sig också. Svarta grisar var det! Haha så nu har vi sett dom:)


Och så körde vi vidare, för att komma ut ur den där jävla skogen. Och då! Fick vi se dom ännu bättre! Haha, asso vi är så jävla pensionärer/bönder så det skriker om det! Men kul var det iallafall!

School now, people. Stay in school, be cool:P

Did you give the world some love today, babe?

2009-08-30 / 10:53:39 / skrivet av: Lisa Blomgren

So there you go! Mina inköpta nya kläder ifrån torsdags. Idag, tro det eller ej, gick jag upp klockan 7 och serverade frukost till Mikaelsgårdens gäster. Kul var det faktiskt. Och vilka underbara arbetstider, man har ju liksom hela dagen på sig efter att man jobbat och ändå är det 2 timmar. Me like=)

Helgen har som vanligt varit extremt jävla lugn( hoppas på bättring snart). Jobbade igår kväll och innan dess gjorde jag verkligen ingenting. Men man får ta alla tider som går nu. Måste börja spara pengar nu, inför min flytt till Norge till våren! $$$$$

Idag ska jag och Mami åka till Borås och kolla litegrann. Det ska bli trevligt för det var längesedan som vi gjorde någonting, bara jag och hon. Har ju inte kommit så bra överens alla år, men nu börjar det bli bättre iallafall.

Ny stereo!

2009-08-29 / 13:51:56 / skrivet av: Lisa Blomgren

Igår installerade Mami den nya stereon. Och den kunde fan inte vara mer perfekt! Det är touch-knappar på den, USB-intag och jättebra ljud! Speciellt om man jämför med våran gamla stereo ifrån typ stenåldern, som man var tvungen att manuellt trycka in skivorna, långsamt i, för att de inte skulle fastna!


Den nya, finare.... Alltså mer älskad:P


Och den gamla fula! Adiue!


Så här ligger jag i min säng och känner mig allt mer irriterad, på grund av att en jävla trimmer går som FAN utanför mitt fönster, just när jag försker vila mig! Jag hade endast tänkt att gå o sola idag och sedan gå till jobbet. Och inget, absolut inget mer! Softa, lyckades jag inte med tyvärr:/ Jävla lördags-hatare, är vad dem är! Gahh! Nu drar jag tamigfan! Snart ska jag ta kort på min fina jacka, samt min päls och tröja:)

Den sista lördagen i Augusti!

2009-08-29 / 10:35:06 / skrivet av: Lisa Blomgren

Idag vaknade jag när Amon gick upp, vid 9-tiden. Låg och läste en jävla bra bok, som heter "Bakom stängda galler", av Hameeda Lakho. Den är självbiografisk och handlar då om Hameedas ofattbart plågsamma liv.  Som hon ändå lyckas göra något bra utav. Sådana starka människor är verkligen något jag beundrar.

Så måste jag verkligen berätta om en av mina konstigaste möten, jag någonsin varit med om i mina 19 fyllda (snart 20åriga) liv. Det kom nämligen hit två utav Mikaels gamla arbetskamrater hit igår och åt paj.( En bonde i 20årsåldern och en man) Anledningen att vi verkligen ville träffa dom, var väl att en utav dom hade varit i USA och filmat sig själv, då han under 3 veckor åkte runt i hela USA-ensam. Mötet blev minst sagt annorlunda.
Jag och Mimmi kom ner för trappan och möttes av en lång, smal kille med lite töntigt utseende, som höll två rosor i handen. Det var till oss då. Vi hälsade i hand. Sedan fick vi syn på USa-mannen, som vi kan kalla honom. Sträckte fram handen för att hälsa, men han skrattar och säger högljutt: " - Nee! Jag vill kramas" Så det gjorde vi. Vi satte oss allihopa i köket. Alltså jag, Mamma, Mikael, Mimmi, USA-mannen och bonden för att äta paj. Hela mötet kändes lite absurt och konstigt, men det blev inte bättre intryck av den där bonden, när han börjar tjata om att hästtjejer inte är något att ha, för de bara vill lägga alla sina pengar på hästar, men fördelen var då med dom att de hade valkar i händerna (?!)

Iallafall. Så skulle vi kolla på Usa-filmerna som mannen tagit med sig. Det var nog fanimej de bästa "dokumentär-amatör-filmerna" jag någonsin sett! Han åkte runt och gjorde helt sjuka saker! Haha, han levde verkligen efter mottot " man får sig inte roligare än man gör sig". Och det gillade jag faktiskt med honom, för kul verkade han iallafall ha jämt! Så iallafall, bland annat köpte han en present till sig själv, som han också gav sig själv i filmen och låtsades bli förvånad. Han var naken i öknen, med en konstig leksaksmask mellan benen, han gick på casino, han dansade till " Turn around", samt mimade med en tjej som jobbade på hotellet. Han sov i tält där det fanns björnar precis utanför, osv osv. Haha, Mimmi skriv gärna om han gjorde något mer som jag glömt.

Hursomhelst, var det verkligen ett intressant och roligt möte! Jag skrattade nästan hela tiden hahaha. Vad kul det är med sådana färg-klicks-människor!!!

 

 

"Donatella Versace ser ut som en skalbagge"

2009-08-28 / 16:00:53 / skrivet av: Lisa Blomgren

Haha. Erika i min klass sa idag att Donatella Versace ser ut som en skalbagge. Hade aldrig tänkt på det men faktum är att hon GÖR det!



Ja, någon sanning ligger det ju idet hela, haha, eller hur?:)


 

Roligaste shoppingen på länge

2009-08-28 / 08:08:34 / skrivet av: Lisa Blomgren
Haha, alltså. Jag skrattar fortfarande åt min och Jelenas shoppingtur. För det verkar som att vad som helst kan hända när vi är i farten. Fast egentligen är det väl inte vårat fel. Vi har väl båda psykopat-gener, kanske.
Okey incidenterna:
1. Jag råkade ofrivilligt flasha mig på tåget, för en spårvagn påväg till Angered, som åkte jämnsides med oss. Alltså. Jag skulle byta om från en tröja till en annan, och klädde av mig, hade dragit den halvvägs över huvudet, då jag ser att hela spårvagnen glor som fan. Och skrattar. Haha. Jag dog!

2. Två sliskiga spanjorer raggade. Eller kanske den ena mest på på Jelena;) Oh yeah! Men varför?

3. När jag skulle köpa cigaretter, och bad om en tändare, sa den äldre arabherren, på andra sidan disken: Den står mitt framför dina ögon.  Tittade upp och såg massa jävla tändare och valde en med Marilyn Monroe. Då helt plötsligt ler den sura mannen och säger: Åhhh! Mycket bra val! Du är precis lika vacker som hon:)
Från ingenstans?

Iallafall, sedan gick jag hem till Madde en stund och så fick jag se Emelies baby, Max. Åhhh det var den sötaste! Haha, madde kan vara en stolt moster=)

Skrivet för: 27-08-09, som ni säkert förstår!

Nu ska jag dra mig iväg till skolan innan jag kommer försent! I eftermiddag kommer det bilder från min shopping! Trorjag=) Puss!


Haha, jag tyckte den var klockren! ( Notera den krossade insekten)

Slumdog Millionare

2009-08-26 / 19:45:24 / skrivet av: Lisa Blomgren
måste vara den bästa kärleksfilmen sedan Titanic! Sorglig, bra gjord, rolig på sina ställen, bra musik och helt jäkla underbar, var den!  Det är inte för inget som denna film har fått, inte mindre än 8 Oscarnomineringar!
Det handlar om Jamal Malik, en kille från slummen ( aka Slumdog) som tävlar i vem vill bli miljonär och vinner! Man får följa hans väg dit och kan  väl kalla det en biografi då, även om den inte bygger på en verklighetsbaserad historia eller något sådant. Definitivt sevärd! Har ni inte sett den, så skynda er illa kvickt och gå o hyr den, eller ladda ner eller whatever. Huvudsaken är nog att ni ser den! Vackra, vackra film!



Så.... såg den iallafall med Linda. Vilket var trevligt. Skönt att ha eftermiddagarna lite ledigt när skolan inte satt igång på riktigt än=) Linda har, som jag nämnt innan två nya små kissemissungar, som är sjukt söta. Men något är allvarligt fel! De skiter sönder sig! Alltså det rinner ur röven på dom (eller på en iallafall)! Jätteäckligt. Men som den omhändertagande kvinna (eller vad jag nu är?) jag är, så rör jag den ändå! Hahaha.




Aww, snuffsi! Haha, men någon kattfotograf är jag kanske inte=)

Now gentes, ska jag dra mig. Förmodligen träna lite mage eftersom jag börjar bli, inget annat än FÖRSLAPPAD!

Idag åker mina örebroare!

2009-08-26 / 07:32:02 / skrivet av: Lisa Blomgren


Hejdå Jo! Hejdå Lani! Jag överlämnar er idag, klockan tio till Örebro City! Hoppas ni får det fint där, och jag promise att komma o hälsa på illa kvickt! Haha och jag veeet! Det är inte så att de flyttar till Usa eller dör eller något sånt, men det kommer ändå att kännas lite tomt vet ni väl!

Hursomhelst. Igår åt vi fruktsallad och hade avskeds"kalas" för mina babes. Mimmi, Jag, Jo, Lani, Ronne, Nilo och Malin satt på våran uteplats pratade skit, skrattade, var allmänt högljudda och ÅT! Var längesedan vi träffades så. Har faktiskt inte hänt på hela jävla sommaren, även om vi alla varit i just Vårgårda. Sedan läste Johanna högt ur en bok, innan alla gick hem och Amon bytte av med dem.
Jag LOVAR verkligen att komma och hälsa på i Örebro. Och det blir ju kul för då kan jag ha mig en liten tågluffning också! Måste bara ladda med musik, en bra bok och .... färdgods?



There's a part of the evening=)

Så. Nu ska jag göra mig iorning och gåiväg till skolan. Hoppas inte min lunch läcker ut i hela jävla väskan, som den gjorde igår! Nu luktar ALLA mina skolböcker FISK! Fyfan!


Pälsar?

2009-08-24 / 21:18:10 / skrivet av: Lisa Blomgren
Alltså, jag tycker personligen att päls är jättehett! Men INTE på benvärmare! Vem är denna sjuka designer som gjort dessa fula, fula FULA benvärmare i päls?!
En ovettig, anorektisk, frusen, modebög? Eller vad? Personligen tycker jag att man skulle se ut som en neandertalare i detta "konstverk". Och vad fan ska man matcha det till?
Men men.. Det finns ju människor till allt, som man säger?

Faktiskt en väldigt härlig dag!

2009-08-24 / 21:11:19 / skrivet av: Lisa Blomgren
Trevligare än väntat blev dagen faktiskt. Även om det var nära att jag somnade i skolbänken idag igen så tycker jag faktiskt att skolan är aa..helt okey=) Efter skolan hann jag med att vara lite med min fina Jo.
Först gick vi till hjulet(second hand affär), men där hittade vi ingenting förutom massa gamla kärringar och gubbar som tyckte att det var toppen där. Kunde inte riktigt hålla med dom!
Vi bestämde oss för att gå till Johanna istället och äta mängder av hennes mammas äpplekaka.

Hursomhelst, efter vi hade kommit hem bestämde vi oss för att åka på en "roadtripp", ända till Vesene! Haha. Det var ju faktiskt en väldigt kul resa, även om den inte var så lång. Där hämtade vi Mimmi hos Sanna, som flyttat dit. Gud!!! Vilket fint hus säger jag bara! Vi var lite osäkra på om det var rätt hus först, men tog några plommon och gick och knackade på. Som tur var, öppnade Sanna. Vilket annars hade varit vädigt pinsamt. Haha.
Nu ska jag gå upp, tända några ljus, och softa med min bok i mitt rum!





Och där har ni lite vardagsbilder=) Vet inte riktigt vad som hände med mitt hår på bilden där, men kul hade vi iallafall. Det skulle vara lite turistbilder sådär. Så jag och Johanna ställde oss på den där åkern och tog några kort. Damn, I Love that GIRL!

Hoppas ni haft en bra dag! Mwhamwhamhwa

Magnum till frukost....

2009-08-24 / 08:29:31 / skrivet av: Lisa Blomgren
Oh fuck! Jag åt en hel MAGNUM till frukost!! Hur kunde jag? Byebye vikt-på-väg-neråt! Och myggbetten jag har fått har gjort så att mitt huvud (utan överdrift) har växt 2 cm på höjden!!! WTF! Det gör så ont, känns som jag har böldpest eller något. Men.... haha det var nog allt gnäll för idag.  Idag är det dax (stavas det så?) för skolan igen. Efter en  helg bestående av svampplockning, softande och jobb+ en-del-av-släkten-middag. Och ja just det ja- såg på I hilmen lyser stjärnorna, eller vad den nu heter, med Johanna o Mimmi i fredags. Vi lipade allihopa i slutet , även om jag förstörde filmen i början så vi var tvungna o skratta oss igenom den. Haha.

Så vad står på schemat idag då? Well, blir väl hjulet (?!) med Johanna efter skolan vad jag tror. Sedan vore det ju kul o träffa Lana också, innan dom åker till Örebro. Evil evil evil örebro!
Adiue mina babes, hoppas alla får en lovley day!
Ciao!

"So you say it's not okay to be gay, well I think you're just evil!"L.A

2009-08-21 / 16:12:15 / skrivet av: Lisa Blomgren
Nu är min första "vecka" i skolan klar. Oh yeah, snabbt gick det. Men var ju bara två dagar så det är väl inte så konstigt? I morgon väntar jobb. I eftermiddag väntar besök:) Nämligen av fröken Mimmi o Jo. Oh Yääh!  Vet inte ens varför jag uppdaterar bloggen nu, för har ändå inget vettigt att säga.

" Alla känner Bosse utom jag", var btw mitt första citat för den här terminen
- " Bosse är rektorn som sitter en trappa ner, vill du lära känna honom är det nog bara gå o knacka på", fick jag till svar haha

Trotjänarinnan Frida

2009-08-21 / 07:47:28 / skrivet av: Lisa Blomgren


Igår satt jag och zappade runt på TVn, i min ensamma rastlöshet, när jag fick syn på ett jävligt intressant program-Trotjänarinnan Frida. Det handlade om en tant, som nu var 81 år som jobbade som ja, slav helt enkelt för en 100årig gammal doktor. Detta hade Frida gjort sedan hon var 12 (?!) år! 1998 dog den här doktorn, då han var 104 år och Frida var då 85 år. Då skaffade hon sin första bostad. Tänk er att vara 81 år gammal när man flyttar hemifrån. Helt sjukt, enligt mig. Antaligen var de uppväxta på detta sätt och tyckte därför att detta system, eller vad man kallar det helt rätt. Alltså att hon skulle slava där. Det var inte så att hon tog det lugnt eller så. Alltså vi snackar om en kvinna som levde BLAND lyx, men inte i lyx. En kvinna som sov i en princip liten skrubb, när hennes "husherre" verkligen levde i överflöd. Personligen trodde jag knappt att detta ens funnits i Sverige, så blev något chockad.

Man var tvungen att titla den här doktorn hela tiden och när reportern frågade: " Vad tycker doktorn är det bästa med Frida?", svarade han :"-Nja, det är väl billigheten och följsamheten, att ställa upp när det gäller och inte ser så noga på friheten". Hahaha. Men när jag och Pappa diskuterade varför hon hade stannat där i hela sitt liv och vigt sitt liv åt en man hon inte ens är gift med, trodde Pappa att de säkert smög in till varann på nätterna. Med orden "doktorn kan komma" i tankarna HAHA.
Ohyes, och detta är varför jag tittar på kunskapskanalen, people! Haha, man får sig alltid ett gott skratt. Och en tankeställare. SICK SICK SICK!


Nu ska jag gå till skolan. Ciao!

Första skoldagen-check!

2009-08-20 / 18:04:15 / skrivet av: Lisa Blomgren
Alltså. Jag hade HELT glömt av hur lätt jag blir rastlös. Märkte det inte förrän hela 5 minuter in i min första lektion, då jag inte kunde sitta still överhuvudtaget. Trummade med händerna, gungade med benen, ritade konstiga saker i mitt block, aa... You name it! Allt man kan göra någorlunda diskret, gjorde jag. Fan också. Men iöverigt kändes det riktigt bra. Roliga ämnen och inte en gnutt av min andra lärare:D Jippie!
Dessutom hade vi fått en helt ny lärare, som hette Tomas och var lite som han Per Oscarsson, på något sätt. Vet faktiskt inte varför jag assosierade till honom, men tyckte han påminde om honom iallafall. 

Efter skolan gick jag och tog en cola på LaGusto, där dagen i ära, Melissa (;)) jobbade. Så där satt jag som en annan nörd och pratade och hade kul i fucking två timmar! Haha, no life-over here! Haha. Sedan kom Jelena förbi också. Skittrevligt var det, faktiskt. Bättre att fördriva tiden där än här hemma, och inte göra något alls.

Så! Update nu ska jag fika!

Första Komvuxdagen

2009-08-20 / 07:22:19 / skrivet av: Lisa Blomgren
Sommaren har bara sprungit förbi och nu är det den 20e Augusti igen, vilket betyder skolstart. Detta är min andra och sista termin som jag läser och är färdig (?) undersköterska till hösten. Ska bli SÅ skönt att äntligen göra något vettigt som jag har nytta av i mitt liv. Mina betyg SKA bli bra den här terminen, så är det bara! Alltså jag vet att jag kan=)
Känns ju faktiskt inte så kul att vara 19 år gammal och gå till samma gamla gymnasieskola i år igen! Men har ju bara mig själv att skylla. Den här gången ska jag göra rätt för mig iallafall!

På schemat idag, står tre nya kurser; Social omsorg, psykologiA, och omvårdnad. Well, kan bli intressant!



Dagens:) Och min mjuka gosetröja från Gina Tricot, som jag köpte igår när jag var i Asås. 199 spänn:O

Nu ska jag avnjuta min frukost och brygga lite kaffe på det! Kanske laddar jag upp lite bilder från igår när jag var med Pernilla:)

P.s. Amon måste vara världens gulligaste när han sover, fack vad söt han är:)

Morotar

2009-08-19 / 10:44:26 / skrivet av: Lisa Blomgren
Hello Sunshines! Sovit gott?
Här sitter jag och äter morot och funderar starkt på att lägga mig ute i solen en stund. Får väl passa på att göra det när det ändå är sol (sa jag just när solen gick i moln). Igår var en underbar dag! Först så fikade jag med min kära syster i Alingsås. Det är så mysigt att hitta på något bara jag och hon ibland. Och min klack gick av på mina favoritskor! Gick in till dom där gubbarna som brukar  vara sådär trevliga och hjälpa en att fixa skor. Men lite lim kunde dom inte erbjuda! Vi blev lite arga och gick raka vägen till Kicks, där vi köpte extra starkt nagellim för 25 spänn och limmade fast den igen. Nagellim löser alla problem! Tack Mims, för en jättefin förmiddag:) <3


Alltså. Om man tänker riktigt mycket, KAN Sverige faktiskt bli Italien haha, eller hur Mimmi?:*

Iallafall, på kvällen var jag ute med mina babes, Johanna och Lana. Vi åt på restaurang. Eller åt, vi frossade som vanligt. Och pratade och skrattade. Kunde inte ha blivit bättre. Satt på Restaurang Victorias uteservering. Skitmysigt var det, bra personal och härlig stämmning! På andra sidan gatan låg också en restaurang och där satt bara 3 personer haha. Så, maten var lite blandat. Hade nog ingen speciell inriktining tror jag? Kanske lite mer åt det italienska hållet. Jag åt iallafall en f*cking fantastic lax med fetaost på och potatis med romsås. F*ck vad gott det var!
De andra minns jag inte var det var, för när vi tre äter är vi helt tysta och koncentrerade på maten. Sitter bara och säger mm, emellanåt och tar ifrån varandras tallrikar. Haha då vet man iallafall att maten är god! :P
Som efterrätt åt vi marängsviss och så drack vi lite vin till. Oh f*ck vad mysigt! Såg det nog lite som en farväl-dejt, om jag ska vara ärlig. För i morgon börjar ju jag skolan och nästa vecka åker dom. Sad, but true!


Här ligger det! Värt ett besök!


Johanna ý Lana



So there! <3 Ha en bra dag. Nu går jag o tränar magen!

IKEA2010

2009-08-18 / 11:24:10 / skrivet av: Lisa Blomgren
Gick precis ut och hämtade posten, efter att jag ätit min första frukost (som bestod av en morot och ett glas vatten) och såg till min glädje att den nya Ikea-katalogen hade kommit! Tänkte att den nog passar bra till min andra frukost som jag tänkte äta typ nu. Gud vad jag älskade Ikea katalogen när jag var liten! Jag satt och drömde mig bort som fan iden och längtade tills jag skulle flytta hemifrån. Vilket jag ännu inte ens gjort haha.

Igår såg jag en jätteintressant dokumentär på Kunskapskanalen, faktiskt. För om ni inte redan visste det är jag en faktanörd! Jag älskar tv4Fakta och Kunskapskanalen. Iallafall. Igår var dokumentären om pojkar med anorexia. De var i åldrarna 11(?!) till 15. Vilket för mig är nästan helt nytt. Har alltid tänkt att det är tjejer som får anorexia. Killarna var nog faktiskt snäppet värre i sin anorexia än vad jag någonsin har sett någon tjej vara. Den ena pojken, som var 11 år hade slutat äta helt och var bara ett skelett! Det var hemskt att se. I den åldern ska man väl leka med bilar fortfarande? Inte tänka på att gå ner i vikt.


Här är de tre pojkarna som dokumentären handlade om. Detta är dock efter att de varit på behandlingshem i 6 månader!


Detta är killen längst till vänster, när han var som smalast. Hittade tyvärr inget kort på de andra barnen för det var minst sagt skrämmande!

Wellwell, nu ska gå och läsa min Ikeakatalog och dricka lite kaffe. Ciao!

Irriterande blogg-som fan!

2009-08-17 / 20:08:30 / skrivet av: Lisa Blomgren
Okey. Sitter och kollar Carolina Gynnings blogg för andra gången idag. Och kollar lite kommentaraer. Loggar in på en av bloggarna. OCH OH MY GOD! Fan vilken irriterande blogg. De RIMMAR i varenda jävla inlägg. Seriöst. Rim är ju nästan för mycket bara på julafton, och det är ju bara en enda dag.

aah, men ni måste bara kolla den!
http://pochg.blogg.se/

Oh jä!

2009-08-17 / 19:56:32 / skrivet av: Lisa Blomgren

Är verkligen propp-mättoch tänkte att jag skulle göra lite mage innan jag softar(igen). Kakan blev inte så fancy som jag hade hoppats på, men smakade däremot inte så illa heller.

Resultatet:

Aa, ni ser va? Inte ens färdigbakad är den. Men men.... Hoppas att restaurangmaten i morgon är bättre:)

Förresten tror jag att jag är lite shoppingberoende. När Jo o jag var i Alingsås, som sagt, häromdagen, började mitt hjärta slå extremt hårt och jag kände att jag var tvungen att köpa något. Fan är det normalt eller????

En vanlig måndag

2009-08-17 / 17:07:13 / skrivet av: Lisa Blomgren

Här sitter jag och väntar på att min sockerkaks-kaka-med-hallon, ska bli färdig. Hade egentligen velat baka bullar, men hade ingen kanel och så tar det så satans lång tid. Hoppas att detta blir bra det med. Fast måste väl erkänna att den inte alls verkar som den ska. Nu har den stått inne i 30 minuter och den är fortarande nästan rinnig:/ Konstigt. Idag är verkligen en vanlig måndag. Lite tvätt görs, lite surfing bland bloggar och lite kolla-nelly-dag. Annars absolut ingentingen. Imorgon ska jag äta middag med Johanna och Lana, som snart lämnar mig för Örebro. Fan också:(

Iallafall, har ju inte bloggat på länge så tänkte visa er mina senaste inköp, som jag faktiskt hann med att köpa på rean. Jc-rean. Är verkligen inget fan av den affären och brukar nästan aldrig gå in där, men i lördags när jag o Johanna var i Alingsås så gick vi dit iallafall.
Så hittade en väst och en pälskrage, allt för sammanlagt 128,50! Dios mio vad billigt:)


Och får ju inte heller glömma min nya superhårfixare, som jag också köpte på rea för 100 kronor. Vilket kap. Mitt hår börjar ÄNTLIGEN få tillbaka den hårkvalitet jag aldrig haft haha. Fint är det! Och tjockare blir det.


So there you go! Nu ska jag börja laga mat tills Mami kommer hem. Have a lovely day folks!

Ciao!

Jag dör:)

2009-08-15 / 11:18:33 / skrivet av: Lisa Blomgren
Nu känner jag att hösten snart är här. Därför vill jag köpa en massa höstkläder. Fan kommer aldrig att komma härifrån om jag ska shoppa så mycket.
Will buy:

♥ Stora ringar
♥ Mörka nagellack+röda
♥ En tjock, snygg jacka (VAR?!)
♥ Mörkare jeans
♥ Varma koftor
♥ Ancle Boots



Och detta är minimum. Fan också:( Jag tror jag är beroende.
Ohwell. Nu ringde jobbet och undrade om jag kunde jobba i eftermiddag/kväll. Och kan ju säga att det blir så. Måste ju finansiera mina behov, så att säga.

"I don't know who invented high heels, but all women owe him a lot." M.Monroe

2009-08-15 / 10:53:01 / skrivet av: Lisa Blomgren
Vaknade precis och insåg att jag hade sms-bombat Lana (igen) med massa sms om när hon skulle börja jobba? Åh. Vad fan vad pinsam jag är. Haha. Anyways.....
Igår var jag och Amon i Göteborg efter att han hade slutat jobba. Vi gick runt på stan och tittade. Var ju Göteborgs-kalaset, eller "kulturkalaset", som det nog förresten heter nu. Vi hann med att se Petter också. Rätt ball faktiskt. Sedan gick vi till Bee och åt, jävlar vad gott det var där. Åt en Skagentoast och drack massa vin. Ett glas fick vi på köpet av någon anledning, hade blivit någon miss där av något slag.
Sedan vandrade vi hemmåt och somnade på tåget, som var framme halv två haha. Och när vi kom hem tvättade jag bort mitt smink, och Amon hade gått och lagt sig. När jag kommer in i rummet igen hade han somnat. Så trött var han nog.
Glömde tyvärr min kamera men hade iallafall mobilen. Fast den glömde jag bort den med, tyvärr.


Massa huvuden och Petter


De klassiska indianerna gjorde sig bättre när det var mörkt.  Balla e dom

Nu friends, ska jag träna litegranna, och sedan göra mig iordning. Idag ska jag vara med Jo. Får se vad som händer men något kul blir det nog iallafall. SKa försöka hinna ta med mig kameran. mwha

"Present..?Vaddå? Hon fick ju Zlatan!"- Zlatan

2009-08-14 / 12:28:12 / skrivet av: Lisa Blomgren
Vaknade idag, åt frukost och gjorde lite core. Solen sken och allt var så fint, tänkte jag. Nu äntligen har karman kommit tillbaka, tänkte jag. Solen börjar skina precis när min jobbperiod är över och jag är ledig fram tills torsdag. Nu ångrar jag faktiskt lite att jag tänkte så, för när jag gjorde det blev det fel. Haha
Jag och Mami skulle åka till Säven för att bada. Ett ord räcker. KALLT! Fy fan. Tog inte ens av mig skorna eller klänningen, så kallt var det. Låg istället med en handduk under mig och en på mig. Vi bestämde ganska snabbt att vi skulle o loppisfynda i Borås, men när vi hade kommit halvvägs så insåg vi att ingen av oss hade några pengar. Haha undrar vad som händer här näst? (Peppar, peppar)

Så vad händer idag då?  Funderar faktiskt på att ringa min Londonvän Pernilla, men det vågar jag inte göra förrän efter klockan ett för hon sover ju alltid så länge. Ska nog träna lite till eller gå en snabb promenad, och sedan äta lite tonfisk. Något måste hända i mitt liv, annars kommer jag drunkna i mitt eget dräggel. För dräggla lär jag göra av uttråkhet!

Nu går jag! Hoppas ni får en fin dag, och wish me luck att hitta något att göra!
Ciao!

Trinny and Susanna goes sexbombs

2009-08-12 / 20:30:49 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag sitter och tittar på Trinny and Susanna på 5an. Älskar verkligen det programmet. Har alltid gjort det. Även om Amon tycker att det är ett tantprogram det tycker iallafall inte jag! Nu har det blivit ännu bättre därför att nu ska de testa själva att vara olika  "sorters" människor. Detta avsnittet ska de leva som "medelålders sexbomber" i några dagar, innan de får bestämma över personerna och ändra på dem.
De ska alltså vara medelsålders-sexbombs-fjortis-tanter. Haha och det är så jag tänker ALLA engelska käringar/tjejer!  Kan dessutom säga  att jag har sett många tanter som ser precis så ut också. Ni vet, hela paketet, fast de är över femtio. Superskinny, big tits, fake tan, blonderat hår, MYCKET smink och så vidare! Trodde fram tills typ förra året att jag också skulle bli sån när jag blev gammal. Men nu hoppas jag verkligen inte det. Fast... kul verkar det.
Även om jag gillar tanken på att " känner man sig som 25, ska man vara det", så tycker jag kanske att det är lite överdrivet. Kan erkänna att jag nog skulle titta snett på sånna om jag såg en på tan, fast det är la inte hela världen. Kul att dom klär sig som dom känner sig. Me like.



Oh yeahhh!

Förresten så när jag satt och kollad epå reklamen och åt en massa godis. ( Mensgodis), kände jag mig extremt äcklad när det kom reklam om blöjor, bindor och gasiga magar när jag äter. Haha oh well, vem tror jag att jag är? De kan ju inte veta att just jag sitter och frossar lite. Right?

Imorgon är min sista dag på jobbet. Känns konstigt för det känns inte alls längesedan jag började. Och sommaren har bara gått liksom. . Haft en bra dag idag iallafall. Pratade med Jettna i telefon, sedan gick jag och Linda R på en skogspromenad o åt blåbär:) Söt tjej de där, gillar att umgås med henne även om vi inte känner varandra så bra än:) Sedan gick jag och Linda J och lämnade en några timmar försenad film som jag hade glömt att lämna in. ´Men inga böter blev det-thank God!
Nu måste jag koncentrera mig på resultatet av sexbomberna, när de ska tonas ner litegranna:)
Pusspuss!

Apropå Sessan M...

2009-08-11 / 16:29:58 / skrivet av: Lisa Blomgren
så vet väl alla vid det här laget att prinsessan Mad eleine har förlovat sig idag eller när det nu var. Det är ju helt sjukt. Alltså. Här sitter 70 procent av alla svenskar med fördomar upp över öronen om att invandrartjejer inte får göra någonting och att deras pappor bestämmer allt åt dom. Vem de ska gifta sig med och när de ska göra det och så vidare.  Man hyllar Sverige för att  här har vi en sådan frihet och man får bestämma över sig själv och sitt liv. Men  är inte det egentligen dubbelmoral på hög nivå? Eller? I Sverige sitter ju våran egen kung och drottning och bestämmer åt sina döttrar om precis samma jävla sak. Tror ni seriöst att kronprinsessan hade velat vänta så länge på att förlova sig? Hon är ju 34 (?) år. Och nu när Madeleine också förlovat sig är det väl ännu tydligare. Hon fick väl helt enkelt inte göra det innan Viktoria gjorde det.

Så om det nu stämmer att 70 procent av Sveriges befolkning faktiskt har sådana fördomar, tycker jag att det är hög tid att avskaffa kungafamiljen och skaffa oss en kvinnlig, svart president här i Sverige i stället!!


Sing hallelulja! hahaha

Så sessan M. har äntligen förlovat sig

2009-08-11 / 16:22:40 / skrivet av: Lisa Blomgren

Här sitter jag i vårat nystädade, ommöblerade hem med en yttepyttedel av släkten sittandes i köket. Det är mamma, Mimmi, Titti och minstingen Sam. Mys mys. Kom hem ifrån pappa för en stund sen. Har faktiskt haft det ovanligt bra. Jag har upptäckt Spotify och vi har (Mimmi) skördat färskpotatis och ätit. Oooo så gott det var. Har aldrig ätit SÅ färsk potatis. Nu ska jag försöka få tag på Madde så vi kan gå en promenad och sedan måste jag nog vila haha.


Här är hon, min lantis/bohem/hippie till syster. Men fan vad jag älskar henne:)


Sam, Tittis lillkille <3 Sötast i hela världen!

Nu ska jag joina ringen i köket. Alla sitter på golvet och beundras av Sam. Haha han kommer nog bli lite bortskämd på uppmärksamhet skulle jag tro. Men det gör väl inget, gullig är han!

xoxoxo

"Dansa som en fjäril och stick som ett bi" Muhammed Ali

2009-08-11 / 09:04:18 / skrivet av: Lisa Blomgren
Igår hade jag o Jo världens finaste dag:) Den var både "nyttig", soft och väldigt ostressad. Det började med att vi mötte varandra cyklandes på vägen till Siene. Sedan gick vi och solade och gjorde oss i ordning för att åka till Göteborg. Vi var framme vid fyra och sen drog vi till en jättemysig indisk restaurang vid järntorget, som jag tyvärr inte minns namnet på, men ligger precis där så den är iallafall inte svår att hitta. Undrar om den inte ligger på första långgatan?
Åt lamm och kyckling. Möms!


Jo W


Restaurangen


När vi gick igenom Nordstan på vägen hem var det ett hippi-par som satt och spelade trummor. Och "frun" ( som säkert inte var en fru, eftersom dom är hippies), dansade med en rockring. Ball var det.


" Frun"

Sen hade jag tänkt gå promenad med Madde, men det blir idag istället. Nu ska jag snart åka till pappsen och äta frukost. Hur längesedan var det inte jag åt frukost med honom? Så jag tar min mango och går nu!
Puss o kram!
Hoppas ni får en lovely day!

"Bättre att leva ett år som tiger än 100 som får"-Madonna

2009-08-10 / 10:43:37 / skrivet av: Lisa Blomgren
Tänk att jag äntligen har fått sova ut.  Gud vad skönt!  Började dagen med en brus-berocca och ett passa med lite Core. Tränar dels för att jag börjar bli sådär degig ni vet och dels för att när jag jobbar kommer min rygg inte klara allt lyftande och tunga tallrikar om jag inte tränar. There you go! Dessutom måste man ju börja träna för beach 2010 nu! Haha. Det handlar om timing, friends! 

Hälsobringade effekter av Core-träning
- Smidigare kropp
- Bättre hållning
- Ökad fettförbränning
- Skadeförebyggande
- Ökad styrka
- Stabilitet
- Minskad risk för smärta i nedre rygg

Måste ju iallafall vara en av de bästa träningsformerna, även om de bara tränar mittenpartiet och nacken på kroppen, men det är väl ändå grunden?

Inatt drömde jag världens sjukaste dröm om mig o Lana. Vi sprang så jävla snabbt genom en stad som liknade någonting mellan London och Göteborg. Alltså, vi sprang snabbare än vad bilarna körde och vi brydde oss inte om ifall det var rött ljus elle rnågongint. Har nog aldrig i hela mitt liv känt mig så fri! Ibland önskar man att även drömmar kunde bli verkliga! Haha.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan blir det väl bara till att vänta på min lilla Jo. Frågan är vad vi ska göra idag, eftersom det inte är sol och vi hade tänkt åka till kusten. Men det löser ju sig alltid:) Tycker ändå alltid om att spendera tid med min lilla sockerpulla. Haha.

Cu l8r, ska försöka att ta många kort idag! MWHA

" Det blir nog lite hit- Arja Saionma"

2009-08-09 / 15:46:12 / skrivet av: Lisa Blomgren
Alltså. Varför är det så svårt att faktiskt komma på bra ämnen att skriva om, när man väl sitter här. Jag borde nog gå runt med anteckningsblocket i högsta hugg, för när jag inte sitter vid datan så brain-stormar jag verkligen. Däremot minns jag inget när jag ska knappa in allt jag tänkt under dagen och de bra ämnena jag tänkt ut, när jag kommer hem och ska knappa in allt på datan. Fan också. Det är så typiskt mig.

Men iallafall. En sak jag tänkt på mycket den senaste veckan är om man kan bli dement/senil i 19 års ålder? Tanken slog mig dels för att jag verkligen funderar på om jag håller på att bli det och dels för att jag jobbar med dementa.  Har ett exempel på hur min hjärna funkat den sista veckan. Som igår, när jag jobbade på Mikaelsgården och chefen frågade oss i servisen om vi hade dukat av ( jag jobbade på ett bröllop) . Jag fick panik och tänkte: " Hur i helvete har vi glömt att duka av?!", så jag tvingar Zev att följa med mig för att vi ska duka av. Så kommer jag dit och ser att alla tallrikar redan ÄR avdukade. Då undrade jag direkt hur det hade gått till. Men sedan kom jag ihåg att det var JAG själv som hade dukat av dom! Hur jävla sjukt är inte det?! Som tur är återfick jag minnet inom 5 sekunder, men ändå. Jag är ju för fan bara 19 år!
Sen kom jag på att anledningsen säkert är att jag sovit hur dåligt som helst och dessutom jobbat väldigt mycket. 14 timmar blev det igår! Så kan nog känna mig lugn;)

Är ledig de följande två dagarna och i morgon blir det en heldag med min Dirty Jo:) Vet inte vad vi ska hitta på, men blir det fint väder drar vi såklart till Saltholmen och solar och badar, men om det inte är det vet jag inte vad vi gör. Det löser sig nog. Nåt blir det alltid.... Idag känner jag mig jävligt trött. Hade tänkt att jag skulle gå o sola lite i solariet eftersom att jag inte hunnit vara ute något när det varit så fint väder. HATAR att känna mig blek!  Sedan får jag nog träna lite eftersom att det känns som att hela dagen gått åt endast till att äta:/ Konstigt....


LoM 2006

Söndag.

2009-08-02 / 21:07:50 / skrivet av: Lisa Blomgren
Undrar varför det är så sjukt mysigt att sitta i en varm bil och lyssna på reggae när det regnar?

And so it is, just like you said it would be.

2009-08-01 / 11:03:11 / skrivet av: Lisa Blomgren

Att Carolina Gynning skulle stänga ner sin blogg är skitsnack, thank god! Älskar den och läser den varje dag. Den ska bara flyttas till www.gynning.net så:) Ni som läser hennes blogg vet ju säkert redan det men ändå=)



Alltså jag känner mig helt fruktansvärd idag. Så sjukt mycket jag fick höra igår som jag ine ens har tänkt på. Jag fick mig en tankeställare samtidigt som jag såklart blev väldigt ledsen. Känns lite vi-mot-dig-taktiken. Kanske behövde höra det men tycker kanske att läget inte var så lägligt. Men that IS real life. Roller-Coaster we call it hehe. Skämt åsido, men känner mig helt jävla slut. Måste vara något virus eller något för är helt yr och känner mig jättedåsig:/ Blir förhoppningsvis bättre när jag tar mig ett par alvedon och dricker lite kall Fanta:)

Ställde mig faktiskt på vågen i morse, vikten kom som en glad överraskning. Har inte vägt mig på jättelänge, sen kanske juni eller maj, men kan säga att jag gått ner ett par kilo om vågen stämmer. Det gjorde mig glad för har inte gjort någonting alls för att gå ner! Det är väl valp-fettet som försvinner som Mormor säger haha!