Hey goodie

2010-05-30 / 14:17:50 / skrivet av: Lisa Blomgren
Ja, gott folk. Förlåt för en dålig uppdatering ( som vanligt?) Har varit och tatuerat mig. Står kärlek på persiska och den sitter på bakre revbenen. det gjorde faktiskt inte alls så ont som det tydligen ska göra på revbenen? Kanske beror på för mycket fett eller något, vad vet jag haha.

Sommarnatt

2010-05-23 / 19:51:27 / skrivet av: Lisa Blomgren
Igår kväll var helt underbar. Det kändes nästan som att vara i Barcelona, så underbart var det. Satt ute hela kvällen och vid elva gick vi hemåt. Träffade någon konstig gubbe som vi kallade James Bond, som sa till mig att: " I slutändan kommer det ändå alltid vara du och jag" hahaha. Kunde inte varit mer lyckat. Känns som att det kommer bli en hel del vindrickande på uteserveringar den här sommaren.

Grill

2010-05-22 / 18:36:52 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag och Malin ( Karlstad-Malin) har varit i Göteborg och sedan gått guidad tur i vackra Alingsås. Nu blir det vin+grill+fint sällskap. Guva gött. <3

Vinkväll med tjejerna

2010-05-22 / 08:13:41 / skrivet av: Lisa Blomgren
I min halvt iordninggjorda lägenhet satt jag, Jelena och Madde i går och pimplade vin. Det var saknat kan jag tala om och det kommer inte att ha blivit den sista gången heller för den delen. Nu känner jag att jag kanske inte skulle gått och lagt mig så sent eller tagit det sista glas vinet heller för den delen, men kul hade vi. Ska iväg om typ en halvtimme och möta Malin som kommer till Göteborg/Alingsås. Så smell ya l8r;)

Konstiga utslag och värme

2010-05-20 / 20:24:07 / skrivet av: Lisa Blomgren

Dagen har varit underbart skönt, trots mitt allergianfall där jag fick utslag och svullenhet på mina händer och under fötterna. Ni förstår inte hur ont det gör, som tur är har jag varit hos farbror doktorn och fått en del piller. Efter jobbet gick jag och hälsade på Mamsen och sedan åt jag och Jelly glass. När vi går längs kungsgatan kommer Emmelie Simic springande. ( Detta är konstigt, eftersom hon gör lumpen i Sthlm).  Var jättekul att träffa henne igen, så jag, Jelly, Emmelie och Madde hängde ett tag.


Känns precis som förra sommaren, när vi hängde i Maddes trädgård:)


Anyways, helgen kommer att bli grymt bra, tror jag. I morgon kommer Mad och Jelena och hälsar på. det blir nog lite vin och tjat då skulle jag tro. Lite uteservering sedan kanske?

På lördagsmorgonen kommer Malin ifrån Karlstad hit och hälsar på mig. Hon skulle egentligen ha kommit förra helgen men det blev ändrat till den här helgen istället. Vi kommer nog att ha mycket att ta igen. Ska visa henne lilla Alingsås och ofc Göteborg också. Har liksom rä knat med att det ska bli ljummet försommarväder för den optimala känslan liksom ♥

Gud vad skönt det är att sitta på uteserve...

2010-05-19 / 19:11:32 / skrivet av: Lisa Blomgren

dsc00106 (MMS)

Gud vad skönt det är att sitta på uteservering. Nu är det sommar:-)

AbbieDay

2010-05-18 / 21:36:42 / skrivet av: Lisa Blomgren

Filmen var, som ni kanske förstod precis lika dålig som det stod att den skulle vara. Abbie har åkt hem och jag och Amoun ska övergå till en normal film- Sin Nombre. Har haft en jätterolig dag, är alltid kul att träffa Abbie, trots våra sjuka bråk vi haft genom tiderna. Men vem bryr sig om sånt nu?




Och titta vad som kommit ut. Minns ni Rädda Joppe? Världens mest irriterande unge som alltid skrek " Rädda Joppe, död eller levande" när han kastade ut den där jävla nallen genom fönster, i träd osv. Haha. Nästan så man måste hyra den.

Babysitter Wanted

2010-05-18 / 17:57:26 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag och Abbie har just varit och hyrt en skräckfilm som verkade jättebra. Läskig och allt. Med bra kritik-på omslaget. När Abbie sedan sökte upp filmen på internet, verkade det inte alls vara så. Medelbetyget låg på minus två (?!) Det tål att tänkas på om man vågar se den. Såhär lyder nämligen en annan persons ord om just denna film:

"
Jag tänkte inleda med att skärskåda de citat ur recensioner som finns på omslaget till "Babysitter Wanted" och ge mina repliker.

"Without a doubt one of the best films I have seen in the past ten years" (horror-movies.ca)
- Min replik: Har du sett någon annan film under de senaste 10 åren?

"A kick-ass film and one of the best horror movies of the year" (slasherpool.com)
- Min replik: Nej.

"Check this one out - it has all the right ingredients to make the perfect horror blend" (horror-movies.ca)
- Min replik: Nej, filmen har exakt samma gamla vanliga ingredienser som man sett i en miljard skräckfilmer tidigare.

Den värsta grodan står dock filmbolaget CCV själva för i baksidetexten:

"Kritikerrosad bioproduktion och välproducerad skräck film!" [sic]
- Min replik: Om räknar läsare på en kanadensisk skräckfilmssajt som kritiker så är den rosad, men någon bioproduktion är det inte. Grådassig bild och mina efterforskningar hittar att filmen visats på två festivaler och gått upp på bio i en (1) amerikansk stat. I övrigt har den gått direkt till DVD.

En ren och kristen tjej börjar på college och får dela rum med en pårökt och skabbig brutta som inte ens har en säng att ge sin nya rumskompis. För att få ihop pengar till att köpa en sådan tar den kristna tjejen jobb som barnvakt. Barnet hon ska vakta är mycket märkligt och har enormt konstiga matvanor. Samtidigt är det någon läskig skummis som stalkar vår huvudperson och gör en attack när hon vaktar barnet för första gången. Men vem är läskigast - skummisen eller barnet?

Filmen startar långsamt och är allt annat än otäck, sen skruvas den till lite och efter en hyfsat oväntad twist börjar den ta fart och blir både blodig och slafsig. Men den blir aldrig bra. Man har sett det förr för många gånger och "Babysitter Wanted" tillför ingenting till genren, oavsett vad några läsare utan smak på en hemsida tycker.


EXTRAMATERIALET

Ingenting.


TRE SAKER

1. Den mänskliga kroppen återhämtar sig remarkabelt snabbt i skräckfilmer. Trots att man fått en krok i foten eller blivit huggen i ryggen med en yxa kan man röra sig obehindrat.

2. Två karaktärer i filmen har repliker där de bara upprepar var sitt ord. Den ena säger "Evil" och den andra säger "Hungry".

3. Vid ett par tillfällen i filmen börjar karaktärerna prata för sig själva. I något fall är det för komma med den obligatoriska förklaringen till vad som händer, men i de andra fallen är det helt enkelt för att scenerna i sig inte klarar av att stå på egna ben. Känns som nybörjarmisstag i manusskrivandet.


ANDERS JAKOBSON (2010-04-22)"

Haha, ni ser ju själva liksom. C-film? Möjligen D-film. . .

These shoes called me mom

2010-05-17 / 20:21:43 / skrivet av: Lisa Blomgren

You had me at hello.

PRO

2010-05-17 / 20:08:11 / skrivet av: Lisa Blomgren

Igår var jag i Säffle med Mormor. Ja, i (Fucking) Åmål också för den delen och träffade Mormors 101åriga lilla kusin. Det är allt kul att åka ut med Mormor sådär ibland. Jag vart och hälsade på de jag  bodde hos i Säffle då jag tog körkort. Egentligen orkar jag inte direkt blogga men lite bilder kan ni ju alltid få;)
Har även jobbat med Mikaela på Mikaelsgården, blev lite kort där med, fast tyvärr fastnade hon inte på bild haha.
So here we go:


Mikaela i Lördags

Snyggt;)

Mormor och Elsa. Jag vet inte varför de ser så förbannade ut?

Bästa Maj och Lennart. ♥ Tycker otroligt mycket om dom.



Sådär, har vart o tränat och i morgon ska jag vara med bästa Abbie. Det ska bli otroligt roligt att träffa henne igen. Vi var helt galna ihop när vi var 16. 

Now stop, take a minute

2010-05-15 / 15:15:47 / skrivet av: Lisa Blomgren

Började faktiskt dagen med att måla en stol och bordet en andra gång. Tror verkligen att det kommer bli supersnyggt när det är klart:) Har som mål att det ska vara klart den här veckan och det hoppas jag verkligen att det blir också.
Sitter och tänker på livet jag har så himla mycket om i mitt liv. Om Amoun kommer in på skolan och vi flyttar till Stockholm. Om vi åker och tågluffar.Om jag ska åka och gå på språkresa i Barcelona, som jag alltid velat. Tiden bara rinner iväg, måste börja leva lite nu och inte bara jobba och softa och träna.  Detta och Bella&Tyrashow, görs lite av vartannat. Kan ju inte missa när Kissie är med haha. Har hört det värsta om denna intervjun. Det är ju lätt underhållning på högsta nivå.


"I'm so dark and wicked" Haha. Nej, men visst ser det sjukt läskigt ut med ett öga av varje färg?

Orianthi Panagaris

2010-05-15 / 10:55:37 / skrivet av: Lisa Blomgren
Igår när vi tittade på Michael Jackson-filmen blev jag inte bara inspirerad av M.J, utan fick även syn på en skitsnygg frisyr som jag ska klippa nästa gång jag är hos frissan. Det var gitaristen Orianthi Panagaris, som bar den. Faktiskt det snyggaste jag sett på länge. . Hoppas bara man passar i det. Och det vet man ju liksom inte förrän man provat, men med lite löshår tror jag att det ska bli riktigt snyggt faktiskt.


Första "sommardagen"

2010-05-14 / 22:38:19 / skrivet av: Lisa Blomgren

Åh, vilken dag det har varit och den är inte ens slut än. Gick o tränade med Amoun plus solade, sedan målade jag bordet i svart lackfärg. Blev skitsnyggt. Sedan kom Mami med världens finaste inflyttninspresent-mat. Träffade även min Londongirl, Pernilla, som åker tillbaka till London på Måndag och så kom Johanna på besök. Hum, mycket kortfattat, men rolig dag har det iallafall varit. Nu har vi varit och hyrt Michael Jacksonfilmen och ska titta på. Kärlek ♥

 





Myskväll

2010-05-13 / 20:50:26 / skrivet av: Lisa Blomgren
Detta kommer min fina pojkvän hem till idag, när han har slutat fotbollsträningen:) Jag har jobbat hela dagen och är verkligen helt slut så lite mat och vin ( i vanliga glas) kommer att sitta perfa just nu. Hoppas att Ni haft en fin och ledig dag.
( Oh juste, kan tyckas att jag verkar romantisk. Det är det sista jag är. Vet inte vad jag kan ha drabbats av. Dåligt samvete kanske?)

Gissa vad jag ska göra?

2010-05-13 / 08:46:33 / skrivet av: Lisa Blomgren
Med hjälp av det här...?

Alltså ett vristband. De väger typ ett-ett halv kilo var och så sätter man på dom på vristerna och vips så förbränner du ännu mer när du är ute och går. Tänkte jag skulle gå en powerwalk, sola och hämta min cykel på stationen. Sedan blir det städ och jobb senare. Lika bra det när det ändå regnar.
Hoppas att ni får en bra dag!
Puss o Kram// Lisa

Rain, I don't mind...

2010-05-12 / 22:27:09 / skrivet av: Lisa Blomgren

Rain kan ju sammanfatta hela dagen. Grått, regnigt och kallt. Undrade om jag verkligen var i Sverige, men det var precis det jag var-tyvärr. Har haft finbesök i form av Mimmi, Pappa och Markus här idag. Pappa hjälper mig verkligen här i lägenheten och har haft en jättetrevlig dag, trots att jag nu är helt död av trötthet. Snart ska jag lägga upp lite kort på lägenheten, för nu börjar det bli ett hem. I morgon blir det lite solning på Sportlife, eventuellt träning och sedan jobb och på Fredag är jag helt ledig. Guvaskönt!

 

Förstår inte varför jag inte bara bloggar av mig varje kväll, egentligen. Det känns så bra att liksom bara skriva av vad man än har på hjärnan. Kanske inte det mest intressanta att läsa direkt, men måste säga att det är otroligt roligt att ha sedan. När jag tittar tillbaka på mina tidigare blogginlägg sedan ett år tillbaka kan jag bli fast i timmar och läsa vad jag gjorde då och just den dagen. Ja, ni vet ju hur det är.

Turkiet!

2010-05-12 / 07:47:37 / skrivet av: Lisa Blomgren

Lördag den 24e Juli åker jag och Amoun till Marmaris, Turkiet. Det ska bli mysigt, verkligen! Tur att man får tillbaka lite skattepengar innan eftersom jag är en dålig sparare. Jag har varit i Turkiet en gång innan och då var jag i Side plus att jag var fjorton år, så det ska verkligen bli spännande.  Vi ska bo på ett hotell som heter Xanthos som ligger 800 meter ifrån stranden och en kilometer från stan. Det ser verkligen jättefint ut, någon som varit där?

 



Marmaris är en jättefin kuststad och det är cirka 30 grader varmt hela tiden där i Juli. Passar ju jättebra för mig eftersom jag fryser under allt som är 20 grader varmt. Haha.

Utseendefixering2010

2010-05-11 / 22:55:41 / skrivet av: Lisa Blomgren

www.beautifuljobseekers.com  , anställer endast folk som är vackra. De påstår att detta redan finns, att man anställer personer för deras utseende och att de endast stätter namn på det genom denna sajten. Men vem är det då som bestämmer vilka personer som är vackra och får söka jobb där och vilka som inte får det? Är inte det ändå ganska individuellt vad som är fint och inte? Är det liksom någons jobb att sitta där och bedömma vilka som får söka till deras yrken?

På ett sätt spelar kanske utseendet roll i en del yrken om man faktiskt tänker realistiskt. Det borde inte vara så, men det är det. Butiksbiträden, servitriser/servitörer, receptionister, flygvärdinnor är för de mesta arbeten där foton ska skickas med i din ansökan. Det är ju samma sak fast  i "finare" benämning. Å andra sidan känns sajten lite femteklass, "du får inte vara med i vårat gäng om du inte är snygg", liksom.
Har utseendefixeringen gått till överdrift?  Eller har det alltid varit såhär?


Eller ligger allt i betraktarens ögon?

Pinsamt...

2010-05-11 / 16:06:20 / skrivet av: Lisa Blomgren
Okey. Vem händer sånt här förutom mig? Jag skulle gå ifrån stationen o  hem, men mitt i tunneln/trappan ramlar jag helt plötsligt framåt i trappan och slår i mina fingrar. Fyfan vad jag är klumpig... Dessutom var det "rusningstrafik" på stationen när alla människor skulle hem. Skrapsår gör så ont men jag låtsades som ingenting, skämdes och skrek inombords.


Usch. Knarkarvarning på att gå runt med sår på händerna, tycker jag.

Sunny Day. Happy Day.

2010-05-10 / 08:00:29 / skrivet av: Lisa Blomgren

Jag har klickat hem lite kläder igen gott folk, de borde faktiskt komma denna veckan. So here we go:


Skor ifrån Nelly. Kilklack ofc, eftersom jag älskar kilklack plus att det är lätt att gå i.


Och en blus ifrån HM. Vårkärlek♥



Ska borsta tänderna och skynda iväg till jobbet nu.Mig lär ni inte se förrän klockan tio ikväll. Ha en bra dag! Chao!

The Weekend

2010-05-09 / 22:53:18 / skrivet av: Lisa Blomgren


Känns konstigt att det redan är Söndag på något sätt. Har varit på jellys sista dansuppvisning ihop med Madde och Lhiina. Är alltid kul att träffa brydarna, ni vet.
Det börjar äntligen likna något i lägenheten också, vilket känns befriande. ( Har faktiskt fått något gjort även om jag tagit kort på mig själv också...) Pappsen var här och köpte massa inflyttningspresenter till mig och hjälpte mig att åka och handla och sådär. Han är för gullig. ♥
Ni får verkligen ursäkta mina korta inlägg på sistone. Får hoppas på att dom blir längre någon gång i framtiden. Så, till veckans planer. Malin ifrån Karlstad skulle ha kommit hit på torsdag men så blir det icke utan det blev framskjutet. Sedan kommer Johanna hem på Onsdag också och sist men inte minst min fina Londonflicka Pernilla kommer hit och äter frukost ihop med mig på Torsdagmorgonen. Henne har jag saknat otroligt.

I England måste man visa folk vilket håll man ska titta när man går över gatan. I Sverige lär vi oss det när vi är sju år, till den där Herr-Går-Man-låten. Haha.

God Natt på er nu;)

Jag fick hem mina bruna linser häromdagen....

2010-05-09 / 13:57:36 / skrivet av: Lisa Blomgren

dsc00071 (MMS)

Jag fick hem mina bruna linser häromdagen. Jag älskar dom. Fattar inte varför inte jag fick födas med bruna ögon. Grejar i lägenheten just nu och känner mig ensam, eftersom att Amoun jobbar Snart kommer Pappa och hälsar på och sedan ska jag gå och handla mat. Hoppas ni har en rolig söndag, och tänker på mig lite när jag går här och sliter.

Jag har skruvat ihop en ikeamöbel helt sjä...

2010-05-09 / 11:08:04 / skrivet av: Lisa Blomgren

dsc00050 (MMS)

Jag har skruvat ihop en ikeamöbel helt själv för första gången, utan att den ser vanskapt ut! Kan knappt tro det själv, men fan vad jag är duktig:-)

Farväl Drottninggatan!

2010-05-08 / 15:11:31 / skrivet av: Lisa Blomgren
Nu har jag gjort det. Jag har lämnat Vårgårda. Dock endast två mil bort, men hoppas att det blir längre någon dag i framtiden.
Säger hejdå till Drottninggatan och hoppas att Grindgatan kommer bli bättre. Flyttade verkligen hela dagen igår och nu har jag bara typ fem lådor kvar som ska flyttas och så min cykel såklart. Känner mig dock en aningen stressad eftersom att det är ganska mycket att göra och jag jobbar ikväll. Ska även iväg på dansuppvisning nu med Madde och Lhiina. Blir nog riktigt bra, tror jag.


Mitt gamla Svenssonboende.

Mimmi fick skura rent hela lägenheten med en liten diskborste. Som arbetsgivare är jag hård men rättvis. Betalningen skedde i öl. Haha

Cocoa Butter

2010-05-07 / 08:50:43 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag har ett jättebra tips om en lotion som verkligen återfuktar huden jättebra. Den innehåller typ chokladbönor tror jag och luktar lite chokladigt. Har dlrig torr hy sedan jag börjat använda den. Det finns något liknande att köpa i England som jag har letat efter överallt sedan jag kom hem, men inte hittat. Av en händelse gick jag in på ÖoB för några veckor sedan och hittade den här. Luktar och känns precis likadant också. Minns inte det exakta priset på den dock, men eftersom den är ifrån ÖoB så är detn absolut inte dyr, en tjuga kanske.
Hursomhelst, så ser den ju även ganska billig ut, som om den kommer ifrån åttiotalet, men avskräcks inte då den är bättre än body butter ifrån Bodyshop.


Ifrån Delon-Cocoa Butter

Weekend!

2010-05-07 / 08:38:13 / skrivet av: Lisa Blomgren
En helg med endast en arbetstid men en massa flytt. Ser så framemot att göra det fint i lägenheten och bo in sig där. Love it!
Johanna
är hemma ihelgen men vet dock inte om jag kommer att få träffa henne. Annars blir det nästa helg, för då fyller hon år:)
Yes, ni ser ju hur lugnt det kommer bli i helgen. Är festsugen så får gå ut och festa snart nu när det ä ntligen är fint väder.

Haha. Titta vem som kommer och äter hos mi...

2010-05-06 / 11:55:58 / skrivet av: Lisa Blomgren

dsc00020 (MMS)

Haha. Titta vem som kommer och äter hos mig idag. Är det inte . . . ?

Haha. Titta vem som kommer och äter hos mi...

2010-05-06 / 11:51:26 / skrivet av: Lisa Blomgren

Haha. Titta vem som kommer och äter hos mig idag. Är det inte . . . ?

Det löser sig

2010-05-06 / 08:49:56 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag hinner liksom inte med någonting. Jobbet och packningen, ovissheten tar överhand. Det är faktiskt sjukt stressigt när man aldrig vet när man får flytta in eller inte. Hatar det, men tror det löser sig det med. Visste ni att mitt motto faktiskt är: "det löser sig". Och utan mina motton är jag ingenting.






Nowhere Boy

2010-05-04 / 17:29:46 / skrivet av: Lisa Blomgren
Har ju glömt att skriva om filmen vi såg- Nowhere Boy. Gillar man musik eller är det minsta lilla musikalisk är detta den bästa filmen, inte bara för musikens skull, utan hela filmen är så välgjord. Inlevelsen, skådespelarna, musiken och miljön. Liverpool. Tidigt 60tal. Jag kommer bara säga det här en gång, men jag erkänner att jag är en äkta nörd för sånt här. Se den!!!

En av mina absoluta favoritlåtar "In Spite of all the Danger", har gjorts om i en riktigt fin cover också.








In spite of all the danger,
In spite of all that may be
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me
In spite of all the heartache,
That you may cause me,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me
I'll look after you
Like I've never done before
I'll keep all the others
From knocking at your door
In spite of all the danger,
In spite of all that may be,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me
In spite of all the heartache,
That you may cause me,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me
I'll do anything for you
Anything you want me to,
If you'll be true to me

Tror man kan kalla det katastrof....

2010-05-04 / 08:22:16 / skrivet av: Lisa Blomgren
Och det är nog bara förnamnet. Skulle ha hjälpt min syster att flytta igår, så att jag och Amoun skulle få flytta in, vi med. Så blev  det givetvis inte alls. Mimmi ringde mig ungefär fem minuter innan jag skulle åka och sa att det inte alls gick att flytta in. Blev förbannad för trodde hon överdrev, men så gick jag dit. Det var det värsta jag sett. Alingsåshem har alltså låtit en lägenhet med cigaretthål i golvet, hål överallt i väggarna, fuktskador på golvena, fult övertapetserade väggar samt vattenkastning (?!) på väggarna, gått igenom en besiktning. Det finns ingen normal människa som skulle kunna bo sådär. Förstår inte hur Alingsåshem tänker. Är jävligt arg och tycker synd om Mimmi och Markus. Vi lever bokstavligt talat i flyttkartonger, allihop. . .

Pics of the day

2010-05-03 / 00:26:38 / skrivet av: Lisa Blomgren
Eftersom klockan snart är halv ett och jag precis är hemkommen, känner jag inte direkt för att skriva något längre inlägg. Men något mer intressant kan ni få- bilder. Kort sammanfattning: Promenix, Gotta love Götet, Bio med Pappa och Mimmi  ( det var pappas födelsedagspresent....Han fyllde i februari.) " Jag gick på gatan.... Där jag jobbar på västra långgatan, alltså...". Haha. Yes my day was splendid.



Livet är en flytt. Haha. Nej men testar at...

2010-05-02 / 09:39:58 / skrivet av: Lisa Blomgren

dsc00006 (MMS)

Livet är en flytt. Haha. Nej men testar att mobilblogga:)

Ikea;)

2010-05-01 / 20:15:08 / skrivet av: Lisa Blomgren
Är helt slut efter en heldag på Ikea. Skrikande barn, mycket folk, trängsel. Vilken idyll. Hehe, men tycker faktiskt att det är ganska trevligt att strosa runt där och det hela resulterade faktiskt i en full kundvagn med diverse behövande saker när man ska flytta hemifrån.  Känns lite tråkigt att inte kunna gå ut och festa alls den här helgen, men måste verkligen ha mina pengar till lägenheten:/ Kanske inte alls helt roligt, men får nöja mig med att det kommer att bli roligt i sommar ändå.

Ikväll blir det eventuellt lite grillning och lugn, och i morgon är det bio med Pappsen som gäller.
























Amoun och våran fyllda vagn.