Good day!

2012-03-30 / 16:29:41 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag har varit lite av en surrealistisk dag. Började med att jag och Mimmi skulle titta på en lägenhet och vart tvungna att gå upp klockan sju, åhja- blodsockret på topp... Nåja, den var väl inte riktigt vad vi var ute efter även om den hade en grym utsikt. Området lovades mysigt men de enda personerna vi stötte på var faktiskt bara patrask. Vi får hoppas på den andra lägenheten istället, ska se den igen i morgon. ♥
Så åkte jag på arbetsintervju till en italiensk restaurang som heter Bar Tusca och ligger på Bourker Street, dessutom har jag fått jobba idag ifrån 16-00 och dessutom fått en betald trial. Ska även jobba i morgon så jag har väl helt enkelt blivit med jobb! Känns udnerbart, alla verkar grymma trots det faktum att de är italienare. Haha, nejdå, men det är fab. 

Sjuka saker som har hänt, som vanligt.
1. Jag sitter och väntar på att jobbet ska börja på en bänk och helt plötsligt får jag en fucking jävla GREN i huvudet! Jävlar vad ont jag fick, men dog av garv med han som satt bredvid mig på bänken.
2. Spiller öl över kunder.
3. Får ett sms från okänt nummer: 
" Jacqui? Its Luke, big dick guy lol glad it didnt reak u out. Haha thanks for ur number, nice to meet u last night:)"
Hahaha! Stackars kille!
4. Satt på vagnen påväg hem och råkar tappa en tampong (oanvänd som tur var) ur väskan. En mullig asiat i sätet jämte påpekar då snabbt, antagligen helt ovetandes om var det var:
" You dropped something from your bag"
Haha, han förstod nog inte vad det var som var så roligt när jag började skratta och sa:
" Just leave it will you".
5. En gubbe ramlade i trappan på jobbet och tuppade av! Ambulans och grejer...
Nu ska jag sova och kommer sova riktigt gott i natt. I morgon blire husvisning och jobb och förhoppningsvis träffa Stewart som är här i Melbourne på lite jobb över helgen. 

Så fantastiskt charmig så;)

Folk verkar seriöst inte ha något vett här i OZ?

Tattoos

2012-03-29 / 20:14:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Hur snyggt är det inte med tatueringar? Gissa vad jag ska göra när min ( en av mina) första löner kommer. Vill börja med en text eller svala lite under nyckelbenet, men sedan vill jag göra en half sleeve. Så sjukt jävla sexigt! Vad har hänt med mig?


St.Kilda and Melbourne

2012-03-29 / 07:11:46 / skrivet av: Lisa Blomgren
Vårat hostel ligger i St. Kilda, som är lite av ett alternativt område med Camdenkänsla. ( Har kanske redan skrivit om det här, men ändå.) 

Nu börjar livet rulla igång iallafall och jag, Mimmi och två tjejer ifrån Tyskland, Lisa och Theresa, har bestämt oss för att flytta ihop så vi har varit och tittat på en lägenhet idag och jag får nog erkänna att jag blev lite kär. Trägolv, billigt, fina ljusa rum och två uteplatser dessutom har vi vardagsrum så att våra kompisar kan komma och hälsa på. Vill verkligen ha den, men ska titta på två lägenheter till i morgon. 
Nackdel är att det tar typ 40 minuter dit till det jobb jag ska provjobba för på Lördag klockan 16.00! Är så himla glad, den här dagen kunde inte ha fallit sig bättre. Som det ser ut nu har jag tänkt stanna här i kanske tre månadere eller mer och sedan kanske vidare till Sydney. Vill hinna se Bali innan jag åker hem igen, men eftersom jag inte planerat att åka hem på ett tag tror jag det löser sig.
Jag och Mimmi
The Beach in St. Kilda
Igår när vi satt vid stranden kom det fram två killar som ville att vi skulle säga "Happy Birthday, Vin" till deras kompis som fyllde 30. De hade fyllt bandet med grattis-hälsningar ifrån kändisar och snygga brudar påstod de. 

St.Kilda
Lyxlivet, baby!

Mimmi jobbar och jag undrar vad jag ska göra ikväll. Kanske ska börja med en PW och en dusch på det, måte upp tidigt i morgon och titta på en lägenhet. 
Vill aldrig mera komma hem och även om jag haft jobbigt ett tag, inte konstigt med tanke på omständigheterna, så känner jag mig ändå tusen gånger lyckligare här än vad jag gör hemma. Konstigt ibland när man liksom bara hittar rätt. 


Optimistisk

2012-03-27 / 10:14:18 / skrivet av: Lisa Blomgren
Så länge jag får jobb här i OZ, och lägenhet såklart eller inte ens det, bara jag får någonstans att bo så kommer jag att stanna här. 

Vill tillbaka till Sydney och när jag sparat ihop tillräckligt flyttar jag tillbaka till Sydney igen, saknar det som fan plus att det är bättre väder där än här. Nog för att hösten kommer men har egentligen inget emot det eftersom det ändå är  tio gånger varmare än i Sverige. Så jag har ingen pojkvän i Sverige mer, inget jobb, ingen bostad, inget nåt. Kan lika gärna vara kvar, väger fortfarande över för och nackdelar, men verkligen. 
Hur jobbigt det än känns med mycket just nu så är jag åtminstone lycklig här. 

Till råga på allt håller jag på att sluta röka och det gör inga av mina beslut direkt lättare att ta. Nikotin är fanimej den jävligaste drog någonsin. Hejdå!

Melbourne,baby!

2012-03-25 / 12:18:28 / skrivet av: Lisa Blomgren
Så vi bestlutade oss att ta tåget till Melbourne, ganska smidigt med natttåg. Var dock lite jobbigt att lämna Sydney, och Stewart. Nu söker vi jobb och Mimsan har redan fått jobb och jag söker. Känner mig  lite lost om jag ska vara ärlig, vet inte om ja vill vara kvar här i Melbourne eller åka till Sydney igen. Bor på ett fräscht hostel i St. Kilda, jättemysigt! 

Så vet jag hur det känns att krossa någon annan, det är tio gånger värre än att krossa sig själv. Fan också. 
Ibland önskar jag man kunde se in i framtiden och se vad det blir av det, liksom. Hur bra hade inte det varit?
Varit ute och festat Fredag och Lördag ihop med en tjej här på hostelet ( och Mimmi såklart) som heter Jo.  Hoppas på att få ett jobb snart så jag kan reda ut ekonomin lite och kanske spara pengar så får vi se vart det blir av sen, måste väl typ jobba i en månad här innan jag åker vidare. 

Men allt har en tendens att lösa sig och det hoppas jag det gör även den här gången.

Hatt

2012-03-14 / 21:03:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Börjar bli lite solbränd iallafall, jobbar på min tan lite då och då, faktiskt. Köpte mig en ny hatt för typ 35 kronor idag och är lite smått kär sådär. Håret växer som ogräs här och det gillar vi, sedan jag klippte av det förra året har det på köpet blivit tjockt och ljuvligt.
I morgon ska vi till en klubb i stan och träffa Georgias kompis som arbetar som DJ där, nice? Ja!
Puss på er alla där hemma, hoppas ni har det bra!

Bondi Beach

2012-03-14 / 07:02:22 / skrivet av: Lisa Blomgren

13-03-12

 

Idag var det fint väder och därför bestämde vi oss för att åka till Bondi Beach. Ni vet, det där man sett på TV och som alla pratar om. Faktum är att det är just när man har sådana höga förväntningar som man blir besviken, jag menar Bondi Beach är en jättehärlig strand med lagom höga vågor men det finns finare stränder än Bondi. Själva området tyckte jag väldigt mycket om, däremot. Bondi är ett bra område att bara strosa runt på, så även the Rocks. 

Så åt vi världens största kycklingburgare, alltså tror inte bilderna riktigt gör rättvisa med hur stort det faktiskt var, men åt upp nästan allt och mådde galet dåligt efter.  Vi hade en mysig dag som gick hur fort som  helst även om vi var borta i tolv timmar.

 

Update: Nu- vinkväll med Mimsan med dans och god mat. Mår redan illa av för många Tim Tams- börja aldrig ät dem. . .

 

 

 

 

 

 

Efter jag hade ätit hamburgaren

 

The Rocks Och Utan Pengar

2012-03-12 / 08:58:13 / skrivet av: Lisa Blomgren


Idag har jag och Mimmi promenerat runt i ett jättemysigt område som heter the Rocks, vid Circulare Quay. Skulle ha satt oss på ett mysig pub och ätit lunch, men precis då bestämde sig våran bank för att inte fungera. Backpackers och turister, man bör  ha med sig cash! För fy fan vad handikappad man blir utan och det värsta är att man vet om det och ändå inte tar med sig och det är då man blir ännu mer irriterad. Vi fick iallafall skrapat ihop till varsin Whopper på Hungry Jacks ( Burger King) och fick upp vårat blodsocker. Så har vi strosat runt och jag har shoppat lite på American Appareal. Ett par shyssta shorts och en allför urringad body, som jag genast blev kär i. Gillar verkligen den affären. 

Så får vi se vad som händer mer i veckan, är det fint väder i morgon blir det Bondi Beach+ lite allmän i-behov-shopping.
// Lisa

The Way I Am

2012-03-12 / 08:38:00 / skrivet av: Lisa Blomgren




Förvirrad

2012-03-12 / 08:34:17 / skrivet av: Lisa Blomgren
Tror man att bara för att man åker till andras dian jorden så löser sig alla ens problem man har hemma, så är inte det rätt sätt. Om jag var förvirrad när jag åkte så var det bara en fjärdedel av hur jag känner mig nu. Men vet ni vad? Jag orkar inte bry mig om det, vad som händer händer.
För visst finns det många utbildningar att välja mellan, många länder att bo i men jag kommer att ta allt det där som det kommer. Det enda jag vet är att jag kommer börja plugga innan 2012 är slut, eller möjligen den första terminen på 2013 (om jorden inte gått under då vill säga)  

Minns när jag som artonåring åkte till England, fy i helvete vad mycket skitsnack det var då. Då sårade det men det gör det inte längre, jag bryr mig inte om vad folk tror så länge jag är lycklig. Nu ska jag bara ha jävligt roligt och inget ska få stoppa mig.

Taronga-Zoo-Dagen

2012-03-11 / 14:17:03 / skrivet av: Lisa Blomgren

Jag på Taronga Zoo


Mimsan



En liten koala, som har somnat efter att den proppat i sig för många löv och blivit stenad.


Till kängrurna kunde man gå in och fick stå jättenära. Dessutom såg vi en bebis!



Utmattade.



Sydney är mer än underbart och vi har bara upptäckt en tiondel än så länge.


Dagens: Så sitter vi  och väntar på färjan till Darling Harbour när en man frågar om han får slå sig ner. Visst, det fick han och vi började prata och han var någon rik gubbe ifrån Finland och talade på knacklig svenska och var ombord på ett kryssningsfartyg. ( Nu snackar inte jag Stena Line, detta var lyxigt vill jag lova.) 
Allt var liksom helt okej, en gubbe man kan tänka ig att samtala med, av ren artighet liksom. Slutade såklart med att vi vart tvungna att fly hans sällskap då han tänkte bjuda oss på en drink, ville ta kort på oss till sina söner, som han dessutom skröt om därför att de samlade på kvinnor ifrån olika länder.
Det samtalsämnet vägrade han liksom sluta prata om, det och alla "unga, vackra tjejer" som han brukade träffa världen över. Hum? Man upphör aldrig att förvånas av alla creeps som dras till oss.

Dagens

2012-03-11 / 13:59:13 / skrivet av: Lisa Blomgren
Har haft en underbar dag i den kungliga Nationalparken. Vi har åkt runt och sett massor och det är galet vackert. Åker ni någonsin till Sydney måste ni besöka den nationalparken, nästan som en djungel med massor av fina ställen och stränder att vara på. Tyvärr är min kamera så opålitlig att den nästan aldrig vill fungera ordentligt, men fick ett par bilder med iPhonen iallafall.






Lloyd- This Is 4 My Baby

2012-03-11 / 13:36:09 / skrivet av: Lisa Blomgren

NationalParken

2012-03-11 / 00:44:01 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag ska vi till Nationalparken med Stewart och Cindy och hennes dotter. Känns bra att vi bor här, annars hade vi säkert aldrig kommit på tanken att göra en sådan sak, för även om jag tycker det är fint med naturen så är jag inte direkt en naturmänniska. Hittar alltid på töntiga saker att bli rädd för eller annat dumt. 
Nu ska vi iallafall åka och det ska bli jättekul, ikväll ska vi kanske (om vi orkar efter all frisk luft) gå och titta på band i Cronulla. 


Med min nya snygg-skjorta. 

Saknar Er alla därhemma, men tänker inte komma hem än:)

WTF

2012-03-09 / 23:45:58 / skrivet av: Lisa Blomgren
Varför vaknar jag alltid tidigt när jag har varit ute dagen innan? 
Inte nog med det, jag går upp, sköljer av alla rester av gårdagens smink, FB:ar lite och tar på ansiktsmask. ( Därav min glansiga hy) . Förstår inte alls varför detta händer, borde bara sova ruset av mig och sedan ha en unerbar dag! Eller hur?
Ska nog krypa under täcket igen och sova någon timme till. Kvällen igår var väl trevlig pga sällskapet, men råkade beställa in en hel flaska mousserande istället för varsitt glas på det första stället så vi blev kvar där ganska länge.



Don Omar- Dutty Love

2012-03-08 / 13:18:31 / skrivet av: Lisa Blomgren

Sydney-turister på ingång!

2012-03-08 / 12:46:50 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag har jag och Mimmi lekt (varit) turister. Vi har sett Operahuset, Museum of Sydney och gått runt lite. Druckit vin vid Operahuset och tittat på asiater. Skojar inte- de är riktigt knepiga! För det första är de mängder av dem och det tar kort på ALLT, dessutom skrattar de åt sjuka saker, de vill att äckelmåsar ska äta av deras mat så att de kan ta kort och gulla med dem och så tycker de att det är gulligt när de beter sig som att de är fem år men egentligen, rent kroppsligt är 30+. Ja, förlåt, det lät väldigt hemskt, men åk till Sydney själva då! 

Nej, men trots regnet har vi haft en jättemysig dag. Fick med mig en jättefin skjort-tröja som jag ska använda som en tjocktröja här typ. Skitsnygg ifrån märket Reverse, som för övrigt finns på www.asos.com och är ett riktigt bra märke. ( Bra kanske inte, men snygga kläder har de iallafall!)

Vi har skaffat ett veckkorkort nu så vi kommer att passa på att åka in och se allt som man borde ha sett när man varit i Sydney den här veckan.


Jag och Syster med förmiddagsvinet i högsta hugg
Operahuset mellan skurarna



Älskade, fina!
Asiaterna anfaller. Say no more.
Tack till dig, Mimsan. Har haft en superdag.

City

2012-03-08 / 00:36:01 / skrivet av: Lisa Blomgren
Om det inte vore för den austreliensiska dialekten alla pratar här, kunde man nästan tro att vi befinner oss i England. Det öser ner. Har åskat och blixtrat "skräck-films-blixtrar" hela natten och jag har varit livrädd. Så nördig med det, men våran älskade lilla farmor skrämde upp oss rejält med åskan när vi var små. 

Jag och Mimmi hade tänkt turista rejält idagg men det blir nog lite museum och sådant istället, passar perfekt idag. Om vi inte drunknar på vägen, vill säga. 

Pok!

Free as a bird

2012-03-07 / 10:08:00 / skrivet av: Lisa Blomgren


Måste ändra någonting. Vad är det jag längtar efter egentligen? Byta hårfärg? Spraytan? Naglar? Nåt är det, eller längtar jag efter att resa någonannanstans? 

Min rastlösa själ dödar mig!

070312

2012-03-07 / 06:59:04 / skrivet av: Lisa Blomgren
Känns konstigt att det inte är sommar hemma, det får mig att förstå hur långt hemifrån vi faktiskt är. Inte mig emot, kanske tvärtom, jag gillar verkligen livet här. Det är hav, sol ( om än lite kallt) och massa roliga saker att göra. Man pratar med folk man träffar på gatan mitt i ljusa dagen och man ler när man möter varandra på strandpromenaden. Idag har Stweart visat oss mer runt, vi har ätit Sushi på rullband, druckig kaffe på världens mysigaste kafé och gått strandpromenaden. Ikväll hade jag och Mimmi tänkt att gå ut i Sydney, vi bor ju lite utanför, men tror inte det blir så, utan istället en heldag i morgon med diverse turistsaker. 

Nu ska jag ut på en PW/joggingtur och försöka få form på min saggy ass-rumpa. Måste göra av med mer energi, jag blir alldeles för rastlös annars.
Älskar och saknar Er alla där hemma, men har det underbart här. Aa, ni vet hur det är! ♥


I hamnen utanför Canulla och där vi bor. Underbart, tänk Er att bo så nära vattnet?

Mimmi: - Åh! Ett vattenfall, vad sött! Jag ääälskar sånna!
Stewart: - Mimmi, vet du vad det vattnet är? Avlopp som kommer från toaletten. 
Hahaha!

Stewart och Jag. Mimmi bannade oss att se tråkiga ut så.. Här är resultatet. Haha!


Mimmi på framsidan

Xavier Rudd

2012-03-06 / 21:12:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Förstår inte varför jag inte hört Xavier Rudd innnan? Hur bra? 
Ps. Saknar min gamla blogg. Förstår inte varför den när bannad för, det är väl jävla illa. Den här bloggen är alldeles för docksöt...



Sydney!

2012-03-06 / 10:57:38 / skrivet av: Lisa Blomgren
Efter ett försvunnet bagage (Mimmis) och lite allmänt trassel kom Stewart, som är våran mosters mans bror och engelsman och mötte oss. Vi får bo här och det uppskattas verkligen, för han har skaffat varsitt rum åt oss och bor i ett jättetrevligt litet hus och dessutom är han otroligt trevlig. Han har en dotter som förtillfället  bor i England och Mimmi får ha hennes rum och jag gästrummet. 

I morgon ska han visa oss runt och förhoppningsvis hoppas vi att det blir fint väder. 
Men, kolla denna underbara strandpromenaden då? Finns väl ingen bättre motivation än att sätta igång när man är här, right?





Slickar ut det sista ur kakebörken.

När det regnar måste man shoppa

2012-03-05 / 20:27:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Dåligt väder betyder att man måste shoppa desto mer, i brist på annat. Det var mellan det och lära mig ett nytt språk.  Köpte lite småsaker som man behöver (smink) och en ny plånka. Sweet!

Ny favoritaffär: http://www.forevernew.com.au






En vardag i OZ

2012-03-05 / 02:41:18 / skrivet av: Lisa Blomgren
När det regnar i OZ så regnar det verkligen. Landet lagom går liksom inte att jämföra. Jag och Mimsan hade tänkt att jobba lite mer på våran bränna idag, men blir väl att åka in till Mooloolaba och dricka lite kaffe och titta i affärer i stället. Våran sista kväll här också så idag måste vi packa ihop alla våra saker som vi spridit ut överallt. Stackars Anna och Mia. (Tack för att vi har fått ta över erat rum). Sitter alldeles för länge framför datan nu när vi äntligen fått internet också, så antar att vi får börja göra oss iordning nu. Chao!


Softar på stranden. Ännu ovetandes om stringmannen


Jag och Mimsan


"Hallå där!"
Den obligatoriska tuttbilden.
Min mer än fina syster.

Dagen efter

2012-03-04 / 12:40:52 / skrivet av: Lisa Blomgren
Så har man legat i sängen verkligen hela dagen, tur att det inte varit sol ute utan regnat, för annars hade svensken i mig verkligen sagt ifrån- att ligga inne när det är fint väder ute. Hade en trevlig kväll igår även om det kanske inte riktigt blev vad jag hade planerat. Hålla hår när någon spyr och idiotiska fylle"bråk". Inget mer sånt, tack! Och ursäkta. 

Är jävla dålig på att uppdatera också. Så, åker till Sydney med flyg på Tisdag och tar inte Greyhound-bussarna, för det tyckte killarna här i huset var det dummaste de hört. Är fortfarande lite sugen på att hyra bil dock. Väl i Sydney kommer det bli grymt, dock ser inte vädret riktigt ut att hålla de kriterier som man liksom trodde Australien skulle ha. 
Kommer sakna Mia när vi åker jättemycket, men hoppas att  vi ses snarast igen. 



Anna och Mia
Såhär går det när man går barfota på klubbar. Hahaha.

Första Mars

2012-03-01 / 10:11:26 / skrivet av: Lisa Blomgren
Första Mars och en dag på länge som för mig inte är kall. Hur härligt?! Har iallafall legat på stranden med Anna och Mimmi idag, varit och shoppat lite och köpt världens finaste bustier. Fanns i leopard också men var tyvärr slut i min storlek.  Mia har fått halsfluss idag och äter penicillin för det så hon kan inte göra någonting som inkluderar stekhet sol eller alkohol, stackarn. Hursomhelst så får vi se hur helgen blir, antar att de tblir fest eftersom att vi åker vidare redan på Tisdag till Sydney. Tråkigt att lämna Mia och alla här men kul att se Sydney innan det blir alldeles för kallt. 
Nu: Vin och Spa-kväll här hemma med Spa-värden Mia. Haha.