Nya beslut. Ny framtid. Ny lycka.

2012-10-31 / 07:17:04 / skrivet av: Lisa Blomgren
Nu är det officiellt. Jag kommer "hem" (semester) mellan den 13-14e Maj. På så vis kan jag fira Jacobs födelsedag den 12 och min fina vän Johannas den 16e. Har ordnat upp mina betyg också och har mer än slutgrundbetyg där, så bara att söka skolor. Tänk vad livet kan gå bra ibland. 
Det känns bra att ha ett datum då jag kommer hem och det känns bra att skolan är helt klar, med hundra procent säkerhet. Vem hade anat detta? Kanske blir något av mig också. Får inte ni också panik över vad fan man ska göra med sitt liv ibland? Så länge jag aldrig slutar resa så känner jag att det mesta kan gå bra. Vi får väl se hur jag klarar mig utan Mims bara. Det är det största problemet jag har, vi är ju som ett gammalt gift par. 
 
I helgen ska jag och Jacob på en utav hans kusiners Engagementparty och i morgo ska vi köpa något att ha på oss till det. Är lite nervös, eftersom jag aldrig träffat liksom hela hans familj på det viset, men det ska ändå bli roligt.  På torsdag är det julias födedelsedag, men vet inte om hon ska fira på Fredag eller på Lördag. Förhoppningsvis Fredag, eftersom att det krockar med lördagen annars. Bäst som jag ärpå att dubbelboka får jag alltid köra på det som jag bestämde först.  
 

Ny frisör, nytt elände

2012-10-22 / 14:50:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag är petig med mitt hår. Har haft ett antal mardrömmar om just detta- att byta frisör.  Pelle är den bästa ( och nästintill enda) frisören som jag har haft. Han får alltid mitt hår precis som jag vill. 
Hursomhelst, efter åtta månader här i Australien bestämde jag mig för att en förändring var på tiden. Har dessförinnan bara klippt mig en gång, förutom de gånger Mimsan toppat mig och färgat håret hemma. 
 
I ett halvspontant infall bestämde jag mig iallafall för att göra Ombre Hair. Frisörsalongen ligger nära oss och allting verkade mycket proffsigt. Ända tills jag såg fläckar i mitt blonda hår, liksom randiga Zebra-ränder längs med håret, ser verkligen för jävligt ut! De försökte fixa till det och försäkrade mig om att jag kunde komma tillbaka om det inte gick bort. ( Varför skulle det gå bort...?) 
Efter tre timmar hos frisören, tog jag på mig solglasögonen och gick hem. Gråtandes. 
Jag orkar inte! 
Det positiva är dock att den bruna färgen är fin. I morgon går jag tillbaka och kräver åtgöring. Inte världens bästa bild, men here it is! 
 

Vardagslivet återstår

2012-10-22 / 11:59:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Upp och ner. Lite bakofram. Sådan har jag känt mig de senaste veckorna. Inte för att jag inte är lycklig, utan för att jag inte vet vad jag ska göra med allt. Kör numera på singla slant och entligt Kronan blev det att jag skulle stanna här i Australien. Har ju haft lite planer på att komma hem och sådär, om än bara några månader, men vill stanna. Tror jag.
Hur blir man någonsin säker på val? Singla slant är mitt nya motto. Blir så mycket lättare då.Här, fina ni. Här kommer lite random bilder. 
 
 
 

22-10-12

2012-10-22 / 08:42:22 / skrivet av: Lisa Blomgren
Dagarna går så fort här att jag börjar undra om det är ett allmänt fenomen i Australien eller helt enkelt bara mitt liv som går så galet fort. 
 
I helgen var jag och Jacob hemma hos hans kusin och dennes fru och tittade på film. Såg först och främst en riktigt bra film som heter Silent House, om jag inte minns fel. Väldigt bra skräckfilm,faktiskt. Speciellt med ett ljudsystem som det de hade. Sedan tittade vi på den sjukaste film jag någonsin har sett. Den gjorde mig illa till mods och var bara allmänt störd. Var det komedi, skräck, art house, skulle man skratta eller gråta? Jag vet inte, men kändes som att den endast var gjord för LSD-påverkade personer. 
 
Se själva: 
 

Great Ocean Road

2012-10-15 / 08:15:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
 
 
 

Och hundra miljoner val...

2012-10-15 / 07:49:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Jag vet inte om jag någonsin har varit ett läshuvud, men nu kommer tiden i mitt liv då jag äntligen bestämt mig för att börja studera. Så var det ju det här med val... Jag kan inte ens välja chipssmak i affären, liksom. Hur ska jag någonsin kunna bestämma mig för vad jag vill plugga? Snart skriver jag ner allt jag har i kanske-högen  och lottar hejvilt. Har just gjort ett test på www.studentum.nu där jag blev "Ekonomiska Eva". Jag skulle väl kunna tänka mig vadsomhelst i och för sig, som inte har med nummer att göra. Måste dessvärre söka snart om jag vill börja plugga snart och ja känner det är lika bra att få det gjort. 
 
Nåväl, ska få mina betyg skickade snart och sedan börjar jag söka. ( Nöjd nu, Mamma?) 
 

Happiness och Melbourne Show

2012-10-08 / 08:13:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
 
 
Bilduppdatering ifrån September. 
 
Jag och Jacob och Mimmi åkte till Melbourne Royal Show. Det var en varm dag och typ som Potatisfestivalen fast kanske 30 gånger större. Nästan enda gången jag inte varit full på en sådan fstival, bara det var väl en upplevelse i sig själv. Haha. Nejdå;) 

Så har vi fått låna en Longboard av Scott som vi håller på att lära oss åka, är faktiskt inte så dålig, trots min klumpighet som man kan tro. Kan ståoch åka men inte bromsa. Antar att det kan vara bra att lära sig också.
 
Nu längtar jag till sommaren och sschteek-tider. Kan fanimej behöva lite sol, så grönblek som jag blivit. Har nog inte ens varit såhär genomskilnig ens i Sverige de senaste åren...

Pimp And Hoes

2012-10-08 / 08:08:56 / skrivet av: Lisa Blomgren
En vinkväll för ett par veckor sedan spårade ur lite och perukerna vi köpte på Melbourne Show kom till användning.

Igår var det Johannes födelsedag och vi gick ut på en fin tapasrestaurang, jag, Johanne, Mads och Jacob såklart.
Mycket trevligt hade vi, sedan såg jag och Jacob en film och halvsomnade som vanligt i soffan. Jag är omöjlig med filmer, somnar ALLTID!

I helgen var vi och såg Taken 2, som var en inte lika bra variant av den första filmen, men ändå väldigt bra. Fick mig att vilja åka till Istanbul, faktiskt. Verkar vara en grym stad, ni vet ju hur jag är. Ska alltid längta dit jag inte är, men som sagt. Australien/Melbourne är världens bästa och skulle inte byta något i världen emot mitt fantastiskt underbara liv för tillfället.


Jag kommer inte hem, för alla er som undrar. Ska eventuellt hälsa på våran Uncle Stewart i Sydney innan han flyttar tillbaka och förhoppningsvis blir det en tur till Mia och Anna också, utifrån det vill jag uppleva saker lite närmare medan jag sparar pengar.
Mimsan åker ju hem i Februari, vet inte riktgit hur jag ska klara mig men jag har ju Jacob iallafall. Tack gode Gud för det. Bara två månader till Mamma och Mikael kommer och hälsar på och nästa vecka kommer våran brors syster och slaggar på soffan i några dagar. Det ska bli jätteroligt! Har inte träffat henne på många många år. ( Sjuka familjeförhållanden- JA!)

Tre månader senare....

2012-10-08 / 07:42:45 / skrivet av: Lisa Blomgren
Är sjukt dålig på¨att uppdatera här,  mest för att jag är bekväm eftersom vi inte har internet hemma, även om det finns tusen ställen runt om som har WiFi. Märkligt hur bekväm man blir alldeles för lätt när man bor i en stor stad. 
 
Vad har hänt då? Åker inte till Thailand, har bestämt mig för att stanna här ett bra tag, kanske inte ens kommer hem i Februari (förhoppningsvis inte). Är lycklig här och vill inte åka hem och har dessutom inte dirket något att komma hem till. När dagarna och veckorna blir till rutiner här och man liksom skaffat sig ett "riktigt" liv, känns Sverige väldigt långt borta, även om jag s åklart saknar mina fina vänner och familjen. 

God nyhet är dock att Mamma och Mikael kommer och hälsar på den 26e December! Can't wait! Det ska bli så sjukt roligt. Jag är ju dessutom ledig över jul. Vi  har fått nya huskamrater som är ifrån Danmark- Johanne och Mads. Fungerar jättebra att bo med dem och vi kommer bra överrens. 
Idag är det varmt, cirka 26 grader, men Melbourne varierar väldigt i vädret, ibland kan det vara 12 grader, kallt, blåsigt och regnigt, för att sedan gå över till 27. Hur konstigt? 
 
Har tappat min splitter nya kamera i toaletten och den verkar inte vilja starta något mer, eller startar gör den ju men "objektivfel" efter det...