Byebye 2010

2010-12-30 / 18:12:29 / skrivet av: Lisa Blomgren

För ett år sedan gick jag runt i femmanhuset och shoppade en nyårsklänning och var jättetaggad inför nyåret som skulle firas i Skövde med mina finaste vänner Johanna och Lana. Jag hade mycket förväntningar med 2010, som jag även trodde skulle innebära förändringar. Nu när jag satt här och skulle gå igenom bloggåret, tyckte jag egentligen inte alls att det kändes som det hade blivit varken förändringar eller någonting nytt överhuvudtaget, men när jag satt mig när och tittade är det faktiskt en hel massa som har förändrats. So here we go:


Skålade in det nya året med Lana, Johanna, Besa och Eldijana. Blev dock alldels för full och kvällen slutade, i sitt elände med att mina vackra vänner fick ta mig i varsin arm och bära hem mig. Dagen efter blev jag bjuden på etiopisk mat, av några etiopier på tåget. haha.

Mitt första riktiga och fasta jobb fick jag på Mikaelsgården. Fick även andra jobb i hemtjänsten, både i Vårgårda och Alingsås. Ett mycket bra jobbår, med andra ord.


Till det nya jobbet krävdes körkort, vilket jag inte hade. Så jag bestämde mig för att åka upp till Säffle och ta intensivkurs i två veckor. Fick bo hos Majsan och Lennart (mormors vänner) och i och med det fick jag mig ett par nya vänner för livet. ♥


Jag och Mimmi fyllde tjugo år och hade ett jättestort släktkalas hemma hos oss.


Och så firades jag av Johanna och Lana, som tog mig till en indisk restaurang och efter det rökte vi vattenpipa på Alladdin i Göteborg.

All snö, ledde till extremt mycket tågfel, som gjorde mig förbannad på SJ. Haha



Men trots att vintern kändes oändlig, kom tillslut våren och jag och Mimmi gick på många soliga promenader.


I maj gick flyttlasset av och jag och Amoun flyttade ihop i Mimmis och Markus gamla lägenhet. Minns att jag flyttade det mesta själv och det tog endast några dagar. Så ivrig var jag på att få något eget.

Det blev en ny liten tatuering, kärlek (eshge) på periska. Love it.


Det blev många uteserveringshäng. Bland annat på våran favorit: Musses.


Så kom sommaren, som tillbringades i stor del med Johanna. Härliga härliga sommar!


När sommarregnet kom, hade jag och Amoun bokat en resa till Marmaris, Turkiet i en vecka.


Det blev sommarbröllop och fyrtioårskalas i ett. Och resulterade i en ny Hermansson: Lotta och Fidde gifte sig.


Malin ifrån Karlstad kom på besök <3


Blev en del kvällar, mest faktikst på hotellet av någon anledning. Där träffade jag och linda Sean Banan. Haha.

Men för det mesta såg det ut såhär på mina utekvällar. haha.


Jag och Johanna trodde vi skulle lära oss att åka inlines. Big Failure!


Jag och Mikaela drog till London för att hälsa på min underbara kompis Pernilla/Napoleon.


Morfar fyllde åttio och Ulrika blev en överraskning på kalaset. Vi slöt fred och kramades jättelänge. Det är så himla skönt, för hade verkligen saknat henne!


Mammas födelsedag firade vi i Varberg på hotell Gästis, bara jag, Mamma och Mimmi. Hade en supertrevlig helg med massor av skratt.


Återfick kontakten med älskade Mia! Tack gode Gud för det!


Träffade dessutom Sara V, igen, efter många herrans år!



Maddes B-Day firades i Halmstad



Det är såhär jag kommer att minnas 2010. Nu blickar jag endast framåt! Tack för det här året!

 

Hmkatalogen och provning av nya kläder

2010-12-29 / 20:28:33 / skrivet av: Lisa Blomgren


Myser i soffan med min pojkvän och hostar. Provar både det ena och det andra. Nu ska jag börja läsa på Bingos bok, tror jag. Är det bara jag som är så sjukt nyfiken på hur f*n ett sådant fult ansikte alltid har haft en riktig babe vid sin sida. Han måste vara otroligt charmig. Tack Rasmus, för denna boken!

Sushi With Jo

2010-12-29 / 17:25:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Dagen jag trodde skulle bli världens tråkigaste slutatde i att bli ganska så bra, trots allt. Hann med att städa alla mina lådor i köket innan Jo kom, samt lite annat nödvändigt. Sedan gick vi och shoppade. Hittade en concealer, ifrån MUS, Bingo Rimérs bok, ännu ett par underkläder samt en ny mascara. I like it. Jag är lite utav en shopper, men det är inga storsummor det handlar om utan en rea är alltid en rea. Jag och Johanna åt sedan sushi. Varje gång jag är sugen på någon maträtt på morgonen, slutar det alltid med att Johanna föreslår att vi ska äta just den maten. Haha.


29.12.10

2010-12-29 / 10:00:26 / skrivet av: Lisa Blomgren


God morgon mina cupcakes! Har ni sovit gott? Jag vaknade halv åtta och gick upp och gjorde lite té i min fina "Farmor-mugg". Haha, min farmor fick den av mig i julklapp när jag var typ tio år. Jag älskade min farmor. Nu använder jag den ofta, känns dock lite ironiskt att dricka ur den, just för textens skull, menar jag, men det har ju sin mening för mig iallafall.

Förlåt,förresten,till alla som hörde av sig efter klockan halv åtta igår-jag sov! Det var väl allt snor som satt en  propp i huvudet på mig, så att jag bara däckade, helt enkelt. Hur mycket kan man snyta ut egentligen?! Snart åker väl hjärnan med också. Haha!

Hade tänkt att åka med Johanna idag och julrea-shoppa lite i Göteborg, men tänker då rakt inte gå runt och låta såhär, så ohwell. Det blir lugnt hemma idag och endast vila upp mig. Jo kommer dock förbi en stund ändå. Ingen förkyldning i världen ska hindra våran underbara vänskap. Haha!

Hoppas att eran dag blir bra och att ni fyndar lite på rean.

Kärlek//Lisa

Hankatt

2010-12-28 / 17:25:11 / skrivet av: Lisa Blomgren

Kom just precis nu hem ifrån jobbet och har tagit mig en vidrig kopp med ljummet vatten och honung ( så går det när man kör vattnet i micron) Jag låter ljudligt talat som en kastrerad man!!! Det är bara inte okey! Det blev värre på bilresan hem och hela dagen har jag gått runt på hemmet och trott att de stackars små tanterna ska få hjärtinfarkt på grund av min hemska mans/kastrerad mans-röst! Detta var nog på grund av att jag inte vilade upp mig tillräckligt igår och nu har jag fått det tillbaka idag. Gode Gud, vad har jag gjort för ont för att förtjäna detta?!  Hoppas verkligen att det går över i morgon, för jag kan liksom inte visa mig ute med den här rösten, folk tror jag är efterbliven när jag helt enkelt inte svarar personer i affären eller andra butiksbiträden.

Hum, borde kanske döpa om min blogg till gnällbloggen? Hahaha. Ohwell. Nu blir det Iskender ifrån Musses och the Inception. ♥

 

Julfirande, take three

2010-12-27 / 21:15:21 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag var det som sagt dags för ännu ett julfirande hemma hos Pappa och Gunnel. Som tur var slapp vi julmaten eftersom alla var så trötta på den och fick istället flygande Jacob. Massa massa skratt som vanligt. Sedan gick vi och "shoppade" loss i Herrljunga. Haha! Fick med mig en massa fina saker hem. Vi är ingen vanlig familj, direkt, men bra är vi ändå.


Två par TP-skor, fina fina skor. Äkta skinn ifrån Portugal. Plus ett par billiga scorette-skor. Hundra kronor. Nice-Price!


Intimately Yours- Beckhamparfymen. Yummi¨!


Nya undies. Seriöst. Gina-rean hade superclip på underkläder. Spets och rött är aldrig en dålig combo;)

God Fortsättning och massa kärlek//
Lisa

27.12.10

2010-12-27 / 11:44:38 / skrivet av: Lisa Blomgren

 

Då var det bara fyra dagar kvar på tjugohundratio. Det var väldigt vad snabbt det här året har gått. Jag undrar vad tjugohundraelva har att erbjuda.  Känner mig mycket bättre idag, det var nog Johannas förtjänst, for making me feel good! Haha! Är dock helt matt efter jag ansträngt mig minsta lilla, men det löser sig nog, man kan ju inte ligga hemma i flera veckor på grund av lite matthet. Tror till och med jag ska orka mig ut i rean och köpa ett par jeans, som Jo sa var på rea. Har faktiskt suktat efter dom ett bra tag. Efter det ska jag hem till Pappa och Gunnel och fira jul. Tredje julfirandet då:)


Håller just nu på att genomgå en förvandling. Efter att inte ha duschat sedan julafton och bara legat och varit febrig och eländig, bestämde jag mig för att ta tag i det. (Vad fan, år 2010 duschar man ju varje dag?!) Sitter med både inpackning och ansiktsmask, plus att tvättmaskinen går i full gång, med våra lakan i. Hejdå sjukan!

@%Zx¤¤!!!!!

2010-12-26 / 13:10:01 / skrivet av: Lisa Blomgren

Jag är så jävla förbannad. Har gått runt och skrikit och svurit och slått lite i soffan. Skullle blogga och ta en bild till detta, då kameran for i backen. Nu piper den endast när jag ska öppna den och antagligen är den sönder. Det som är mest irriterande är att jag fan aldrig kan hålla ordning på saker och ting, allt ska bara gå sönder när jag håller i det! Vet inte hur många mobiler jag tappat bort och kameror som gått sönder så fort jag håller i dom. Jävla mig! Dessutom är jag jättesjuk och har haft feberfrossa halva dagen igår och även inatt. Nu är jag "bara" i stort sett döende och utmattad och förkyld samt mår illa. Slut på alvedon. Slut på pamol. Slut på ipren. Nej, det är ju bara att hoppas att all denna otur försvinner med det nya året.

Dagens tröst är väl att min lilla Jo kommer och hälsa på ikväll. Denna dag är så katastrof, så jag tänker kfan stänga av min mobil och shå hörs vi nästa år. Chao!

Lilla Julafton

2010-12-23 / 12:38:46 / skrivet av: Lisa Blomgren
Idag blir det julfirande hemma hos Mami. Femton personer cirka. Så får man äntligen träffa de man aldrig hinner med, sorligt nog- Mormor, Morfar, Sam, Titti, Vicke osv. Ska iväg till stan en snabbis och köpa klart de sista julklapparna, kommer säkert att vara knökat. Hoppas bara att man inte glömmer någon. Blir generad bara av att tänka på hur det känns när manf år paket av någon man inte ens tänkt tanken på att köpa till. GOD JUL alla!


Stirrig javisst. Skyltdocka absolut.

Dagens Lyssna-Sönder-Låt

2010-12-22 / 20:09:00 / skrivet av: Lisa Blomgren

Don Omar- Cuentale

 

Confiesale, que somos uno

2010-12-22 / 18:07:35 / skrivet av: Lisa Blomgren

Idag var sista dagen på Mikaelsgården. Kändes faktiskt lite ledsamt när jag gick därifrån. Mitt första riktiga jobb ♥  Fick en fin present av både Doggy och Mikaelsgården, dock. Dessutom väntar ju nya äventyr till våren. Äventyr och äventyr (skola?) Haha. Då vart det snart jul då, fattar inte var tiden tar vägen? Vet att jag låter som en pensionär, men jag menar, vart tar den vägen då?  Jag ska faktiskt jobba ganska mycket under jul och tyvärr även nyår, men kommer att gå ut och festa lite på juldagen istället.  Blir faktiskt på riktigt partyhumör nu när jag sitter och lyssnar på skön reggaeton och plockar lite här hemma. Har dock ingenting att ha på mig :(.
I morgon firar vi jul hemma hos mamma med lite av den närmaste släkten- femton personer och på julfafton ska jag åka hem till min systers, pojkväns föräldrar. Haha. Hur konstigt känns inte det? Men det blir nog bra tror jag. De är så himla gästvänliga. ♥

 

Ohwell, nu blir det att göra lite nytta. Men först kanske ni vill se min nya blus. Har fått en thing för blusar! Tycker det är jättesngygt att ha till allt, anytime! Till jeans, svarta, som vanliga blåjeans, kjol eller till vardags samt fest.


50 Kg! Min idealvikt. Har dock bstämt mig för att gå ner lite mer, om möjligt. 48 kg, here I come!

 

 

Girls

2010-12-20 / 20:16:37 / skrivet av: Lisa Blomgren


N-Dubz - Girls

A Cup of Tea Perhaps?

2010-12-19 / 14:52:53 / skrivet av: Lisa Blomgren


Sitter hemma hos mig och städar lite, medan Mia hänger och läser om horoskop. Herregud, jag visar alla som kommer hit den boken och faktum är att den stämmer ganska bra på de flesta. Nu ska vi dricka äppelté ifrån Turkiet. Annars kommer nog inte fjärde advent firas speciellt mycket. Julkänsla=noll.

 

Madde är hemma:D Har dock inte hört av mig ännu, men är jätteglad att hon är hemma igen. O snart kommer min Dirty Jo hem. Min bättre hälft. Ni anar inte hur otroligt glad jag är att jag har så fina vänner. ♥ Borde ta hand om det mycket bättre.

Two Retards Watching a Movie

2010-12-19 / 00:46:35 / skrivet av: Lisa Blomgren

Jag och lilla Pyret tittar på film.

101218

2010-12-18 / 19:41:15 / skrivet av: Lisa Blomgren


Vid två åkte jag in och träffade Sara i Göteborg. Konstigt nog var det inga tåg som var försenade, varken dit eller tillbaka. Vi köpte lite julklappar i rushen ( seriöst, förstod inte vad jag tänkte: " Vi kan ju kolla lite julklappar när vi ändå är i stan"). Man kom ju knappt fram alltså, ingen hänsyn alls, man fick bara vara som en bulldozer. I know how to do it. Är man kort räcker ju det liksom att armbåga sig fram och är det någon som tar illa upp, ler man bara lite blygt, så är det ingen som tror att det är jag som gjort något haha. Vad har ni för knep?



Efter våran "shoppingrunda" blev det fika på Le Pain Francais. Vi har alltid mycket att prata om  på grund av att vi varit ifrån varandra så himla länge och pratade om allt möjligt. Så kommer det in en kille/man och sätter sig bredvid och fikar helt själv. Inget kosntigt med det egentligen. Han såg helt normal ut, gjorde inget knäppt direkt när han satt där, glodde kanske lite, men inget mer. Hursomhelst, helt normal alltså tills Saras telefon ringer-då såg han sin chans. Börjar småprata lite, tills hon lagt på och vi börjar prata igen. Men! Sedan började han lägga sig i våra samtal hela tiden och prata om att han var vakt på avenyn och bla bla bla. So what, liksom?  Trots att vi visade vi inte ville prata med honom, lade han sig i minst tre gånger. Han sade även att det var så många respektlösa killar på krogen. Ska han säga. Tycker det är otroligt respektlöst att lägga sig i andras samtal, när vi kanske vill prata ifred, utan att ha någon jävla amatör- CSI-agent som sitter och lyssnar bredvid om allt man säger. Weirdo.


Detta beteende är så sjukt irriterande och jag menar, det är ju endast män som skulle få för sig att göra något sådant. " Jag vet, jag sätter mig på ett kafé helt ensam, ser ut något offer och "blir vän" med massa folk. Det gillar dom säkert, att moi börjar prata med dom" liksom.  Vet inte vad de tror precis? Att man ska smälta och bli intresserad för att de har ett visst yrke, klär sig på ett visst sätt eller har mycket pengar? Skulle itne tro det. Män är dumma.

Ciara- Speechless

2010-12-18 / 13:59:00 / skrivet av: Lisa Blomgren


Har längtat efter nytt ifrån Ciara.  Vem minns inte 1,2, step liksom? Så skönt beat alltså. Passar softa dagar perfekt!

If It Makes You Happy, Then Why the Hell Are You So Sad?

2010-12-18 / 10:49:11 / skrivet av: Lisa Blomgren

Tycker det är så mysigt att vakna tidigt på helger när man är ensam hemma. Tända lite ljus, äta frukost och dricka té framför TV:n, med mjukiskläder och tofflor. Det känns liksom lite som när man var sju år och slet med sig hela täcket till soffan klockan sex på morgonen och tittade på barnprogram. Myslördag♥ 

Måste dock snart börja göra mig i ordning, så att jag slipper stressa. Ska iväg till Göteborg och träffa min barndomskompis Sara. Vi träffades en gång i höstas och kom jättebra överrens, så det ska bli roligt. Ikväll kommer det också bli lugnt, eftersom jag är så gott som pank nu. Har endast pengar till det viktigaste, utekvällar räknas tyvärr inte till det. :(


Hittade ett kort på mig när jag var tio. Good Old Days!

Diamonds Are a Girl´s Best Friend

2010-12-17 / 21:48:05 / skrivet av: Lisa Blomgren

Har just tittat färdig på min julklapp ifrån kommunen- en miniserie om Marilyn Monroe, på tre timmar- Blonde. Finns ju även en bok med samma namn,skriven av Joyce Carol Oates. Anyhow, mycket intressant. Allt är tydligen inte verkligt, tyvärr, vet inte ens hur mycket som är och inte är, var dock värd tre timmar av min dyrbara tid haha. Alla som vill får komma hem till mig och titta, skulle kunna se den igen och igen och igen.
Det slog mig plötsligt att världens vackraste kvinna säkerligen hade två sidor, som i filmen. Det är ju känt att hon missbrukade både det ena och det andra, men att hon var så olycklig visste inte jag. Ett sorligt slut för Norma Jeane. Jag är så himla facsinerad utav henne och vill nu veta mer. Någon som vet om det finns någon biografi eller annan intressant bok eller dokumentär om hennes liv?


Filmen




Give Me Some Truth

2010-12-17 / 19:11:11 / skrivet av: Lisa Blomgren
Det är endast tre arbetsdagar kvar för mig på Mikaelsgården. Har redan jobbat där i ett år och känner att det ska bli ganska skönt att gå vidare och börja läsa upp mina betyg på komvux nu till våren. Passade väl egentligen ganska bra att göra det just precis nu. För några år sedan trodde jag verkligen att jag hade sumpat mina chanser att någonsin bli något men nu känns det som att jag fått en ny chans och tro mig, jag kommer verkligen att ta den. Så töntigt att vara femton, sexton år och inte fatta ett jävla skit. Haha.


Hursomhelst är det otroligt skönt med helg. Den kommer att spenderas med Mia, Sara och min lilla mor, då vi på söndag ska baka bullar. Det är helt otroligt att min mamma, som bakar bröd vart fjärde år och kan misslyckas till och med med sockerkaka, ville baka bullar med mig. Haha.

Idag har jag även hunnit med att handla lite julklappar. De flesta är avklarade nu, fattas bara ett par tre stycken till så är jag redo. Seriöst, vad fan hände med " i år ska jag vara jätte julig och vara klar med mina julklappar långt innan första advent"? Jag visste  att det skulle bli på detta vis. Så dumt, så dumt!


En bild ifrån när jag och Mikaela var i London och hälsade på älskade Pernilla " Napoleon Dynamite" Kullner. ♥

I Want To Go Home

2010-12-14 / 23:58:00 / skrivet av: Lisa Blomgren


 Min buss går om cirka en halvtimme och jag är så trött. Ska sminka av mig hos Mamma och försöka att somna på bussen. Efter det här halvåret av sjukt mycket jobb, kommer ingenting vara jobbigt längre. När man är så här trött som jag och utmattad i både kropp och själ, kommer man till något konstigt mellanstadie, där man går runt i en värld som knappt känns ens verklig längre. Konstig känsla. Tänker inte direkt aldrig på något speciellt, utan bara är. Antagligen därför som jag inte skrivit så mycket blogg de senaste veckorna. Därför som jag är så dålig på att höra av mig till mina underbara vänner. Därför som jag bara ligger hemma och inte orkar göra något när jag väl är ledig.

Måste ta tag i mig själv, verkligen! Ska nog fundera ut några bra nyårslöften de nätterna jag inte kan sova ändå. Bara man skriver upp, så att jag inte glömmer ;)


God natt på Er, mina hjärtan!

Let's Just Pretend And It Will All Be Allright!

2010-12-13 / 21:23:35 / skrivet av: Lisa Blomgren



Kom hem ifrån Herrljunga för en halvtimme sedan och är fortfarande stelfrusen. Såg dessutom en man som gick runt i shorts (?!) och lovikavantar, på stationen. Frös för hans skulle också.
Jag och pappa har haft det jättemysigt och verkligen prata om allt och ingenting. ♥ Vi åt på Herrljungas nyöppnade Thai"restaurang", som bestod av tre stycken baracker. Haha. Världens gulligaste alltså! Vem fan kommer ens på en sådan tanke? " Jag vet, vi öppnar en thairestaurang på en parkering i Herrjlunga som består av tre stycken baracker!", liksom! Men det har sin charm.

Härnäst väntar lite upptining i form av nedbäddning och sedan läggdags. Jobb hela dagen i morgon, vet ni.

Kärlek// Lisa

 

Hit Me Hard!

2010-12-13 / 16:00:00 / skrivet av: Lisa Blomgren
Skulle behöva en fet jävla bitchslap så att jag vaknar till. Har väl sovit cirka två timmar inatt och jobbat hela helgen. En weekend till något land utan snö vore inte helt fel just nu, känner jag. En på jobbet frågade till och med om jag hade blivit slagen i helgen, bara för att jag var så blå under ögonen. Haha, blir ju alltid det när jag är trött. Jättefult är det, ser ut som en fucking kamel!

Anyhow, är hemma hos Mamma nu och vilar upp mig, innan jag ska till Pappa klockan fem.
Dagens två saknade är mina babes Johanna och Lana. Herregud, vad jag saknar er. Funderar på att somna på tåget till Herrljunga och råka vakna upp lagom i Örebro.

2010-12-12 / 14:37:28 / skrivet av: Lisa Blomgren



Mina sockerdruvor Mimmi och Mia♥

 

Lussebak ifrån i Torsdags. Jag skulle sköta ingridienserna, men glömde tyvärr av både socker och saffran. Dock var jag en mästare på att kasta degen i luften, som en äkta bagare.

Ny bloggdesign!!!

2010-12-12 / 02:18:35 / skrivet av: Lisa Blomgren

Tusen tack till Severina som har tagit sig tid och gjort min design. Är supernöjd, tycker att den är jättefin! Äntligen kan jag börja blogga igen. ♥  Nu ska jag lägga mig och sova med tre par strumpor, två byxor, två tröjor och tre täcken-ensam. Vilken patetisk lördag.