Bara en liten fundering...

2010-02-22 / 20:11:44 / skrivet av: Lisa Blomgren
Satt idag med några tjejer ifrån kursen och pratade om lärare. Kom fram till att det fanns dessa typer på alla skolor verkade det som:

  • Den perversa- alla vet väl vem detta var i Vårgårda. Hursomhelst, ni vet han som suger av sin penna, klär av alla 14åriga tjejer som just fått bröst, spanar in små rumpor och tafsar på obefientliga kurvor. Eller kanske helt enkelt bara säger snuskiga saker. Finns väl säkert en och annan gympalärare också som kanske springer lite väl mycket i duscharna....?
  • Lipsillen- lärarinnan (oftast, tror jag?) som lipar för ingenting och tycker att allt är "för mycket". Det kan vara att Kalle har klippt sönder sitt sudd för 5e gången, att någon uppkäftig tolvåring inte gör som hon säger eller att hon är i klimakteriet och inte tål någonting som har med barn att göra. Knäckt är bara förnamnet.
  • Den vimsiga- ofta estetlärare av något slag. Kanske slänger böcker på golvet utan anledning, tuggar på en gammal äpplebit hon hade i mungipan, två timmar efter hon ätit äpplet. Undrar var glasögonen är och letar febrilt efter dom fast alla i klassen ser att dom sitter på huvudet. Ja, ni vet. Tankspridd som menar väl.
  • Den hatade- allmänt elak. Hånflinar när man säger fel, ställer folk i skamvrån, säger elaka kommentarer och låter ingen liten tredjeklassare komma och sätta sig upp. Typ visar avhuggna fingrar som exemplar för hur man inte ska göra i svarven.
  • Den populära- den populära är alltid den populära. Kanske lite yngre och häftig, fast ändå får hon/han respekt på sina lektioner. Helt enkelt underbar.


Haha hoppas att ni läser detta med en liten nypa med salt. Men tänk efter, är det ändå inte lite såhär? Tror ni känner igen karaktärerna!
Kommentarer
Postat av: cCicci

ja med lite jordgubbar också kanske

2010-02-23 @ 12:03:11
URL: http://ceciliadecker.blogg.se/
Postat av: Julia

sv: yeah jag älskar bikbok theese days! :D

haha, ligger nog en hel del sanning i det där. vissa sånna typer har man nog iaf stött på irl.

2010-02-23 @ 21:29:51
URL: http://littlemisstrouble.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: